Loading Events
  • This event has passed.

Montažstroj priprema novu ‘Obustavu radova’ u Pogonu Jedinstvo

30 studeni, 2015Performans ‘Obustava radova’ održat će se 30. studenog i 1. prosinca u Pogonu Jedinstvo. Performans će se odvijati u terminu od 20 do 23 sata. Svi koji žele podržati mogu doći i otići tijekom performansa kada žele.

Montažstroj - Obustava radova
Montažstroj – Obustava radova

Iz Montažstroja navode: “Umjetnički kolektiv MONTAЖ$TROJ niti nakon 25 godina ustrajnog djelovanja nema osnovne prostorne uvjete za rad. Svoj status kulturnog beskućnika privremeno smo riješili u Zagrebačkom centru za nezavisnu kulturu i mlade – Pogon, u kojem ćemo još jednom obustaviti radove jedinstvenom umjetničkom akcijom.”

 

Samo u ovoj godini Montažstroj je kazališnim izvedbama oduševio publiku u Zagrebu, Rijeci, Ljubljani, Splitu, Zadru, Leipzigu, Dresdenu i Skopju. Filmski prvijenac doživio je prikazivanja u Hrvatskoj, Srbiji, Sjedinjenim Američkim Državama, Bosni i Hercegovini, Slovačkoj, Rumunjskoj, Mađarskoj i Češkoj. Organizirane su tribine i edukativne radionice, udarno prionuli stvaranju novih umjetničkih društveno angažiranih djela za publiku koja iz godine u godinu raste te za to osvajali nagrade, a među njima i Teatar.hr Nagradu publike za najbolje nezavisno kazalište godine.

 

Iz tog razloga Montažstroj želi još jednom upozoriti na nemogućnost daljnjeg djelovanja bez trajnog rješenja prostornog problema te obustavlja sve radove na stvaranju novih, društveno angažiranih umjetničkih djela namijenjenih građanima grada Zagreba.

 

“Ovim performansom ukazujemo na važnost transparentnog i kolektivnog upravljanja zajedničkim prostornim resursima i javnim dobrima našega grada. Podržite nas!” – Montažstroj.

 

Saznaj više: ‘Obustava radova’ Montažstroja – predizborno vađenje kostura iz ormara

Details

Start:
30 studeni, 2015 u 20:00
End:
1 prosinac, 2015 u 23:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Pogon Jedinstvo
Zagreb, Hrvatska + Google Map