Loading Events
  • This event has passed.

Moskau i Duo List na MIMO-u u Muzeju suvremene umjetnosti

7 svibanj, 2017Sedmi koncert četvrte MIMO sezone održat će se u nedjelju, 7. svibnja u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, uz izravni prijenos na Prvom programu Hrvatskoga radija te live videostreaming. Pod naslovom ‘Iskrena intimnost akustike i redefiniranje art-corea’ MIMO u Gorgoni predstavlja Duo List i Moskau.

Moskau i Duo List na MIMO-u
Moskau i Duo List na MIMO-u

Art-core kolektiv Moskau jedinstvena je pojava na domaćoj glazbenoj sceni koja sve više zaokuplja pozornost publike i kritike zbog izrazito atraktivnih i sceničnih živih nastupa na kojima se nikada doista ne zna što se može očekivati. Osnovu benda čine Ivan Grobenski, Ivan Gundić, Ivan Laić, Pavle Bojanić, Tena Rak, Katarina Čondrić, Buga Klara Blanuša, ali članstvo u kolektivu je iznimno fluidno tako da se na pozornici nerijetko može vidjeti i do četrnaest ljudi. Što nas čeka na MIMO-u, uskoro ćete vidjeti. Samo ćemo vam za ovaj put otkriti da će dio njihovog nastupa u Gorgoni režirati Nora Krstulović…

 

Duo “LIST”, odnosno duo “Lenjin i Staljin”, osnovan je neposredno nakon raspada grupe “Abnormalan”, čiji su, Vrba (gitara, vokal) i Žare (vokal), bili članovi. Za razliku od matičnih Vrbinih i Žaretovih bendova koji su glasni i nabijeni energijom, ovaj je duet nježan i intiman. Tu se svira autorska šansona, koji put toliko tiho da čuješ list kako pada s grane.

 

Četvrta sezona MIMO-a drži se istog koncepta, družimo se jednom na mjesec (nedjeljom) od listopada 2016. do lipnja 2017. u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti, te na svakom od osam koncerata u sezoni – predstavljamo dva izvođača koji su odabrani prema tri osnovna kriterija: kvaliteta, autentičnost i nedovoljna zastupljenost u javnosti. Kako bismo publici što bolje predstavili glazbenike, tijekom koncertne stanke razgovaramo sa stručnim gostima iz svijeta glazbe koji komentiraju koncert, kao i same izvođače, te scenu općenito.

 

Sav prihod od donacija ide izvođačima. Nakon koncerta after je u Spunku.

Details

Date:
7 svibanj, 2017
Time:
20:00 - 22:00
Cost:
Kn20
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , ,

Venue

MSU – Dvorana Gorgona
Zagreb, Hrvatska + Google Map