Loading Events
  • This event has passed.

Motovun Film Festival u Laubi predstavlja dva filma o buđenju nacizma

9 svibanj, 2016Vremena se mijenjaju, al povijest se ponavlja. Više nema izgovora za one koji su ’91. bili u kinderbetu jer nova povijest pamti samo one koji su 2016. bili u Laubi – tim riječima Motovun Film Festival poziva na projekcije dva vrlo različita filma o buđenju nacizma nastala u dva vrlo različita razdoblja.

'Gdje ste bili 2016.' u Laubi
‘Gdje ste bili 2016.’ u Laubi

Projekcije su zakazane u galeriji Lauba za ponedjeljak, 9. svibanj, 20:00: „Desno, dva tri – kuda ide Europa“ redatelja Christophera Bobyna + prigodna plesna večer za Dan Europe i utorak, 10. svibnja, 20:00: „Cabaret“  redatelja Boba Fossea.

 

„Desno, dva tri – kuda ide Europa“ (Christopher Bobyn) – za svojeg nedavnog prikazivanja u programu televizije Arte izazvao veliku pozornost u našim medijima – ponajprije zato što ovaj film o bujanju desnog ekstremizma u Europi velik dio posvećuje Hrvatskoj. U filmu govore predsjednik HČSP Ivan Tepeš i predsjednik Mladeži HČSP Ivan Čirko, te spisateljica Slavenka Drakulić. Ovo je prvo prikazivanje ovog filma u Hrvatskoj.

 

„Cabaret“ (Bob Fosse) klasik i autentično remek-djelo, film koji govori o stanju duha predratnog Berlina u vrijeme buđenja i jačanja nacizma. Uz sedam Oscara, nezaboravne uloge Lize Minelli i Joela Greya (zlokobni cabaretski majstor ceremonije), film govori o gradu u kojem svakim danom jačaju podjele na nas i njih, u kojem je sve opasnije i nepoželjnije biti Židov ili stranac, u kojem neistomišljenike tuku u zabačenim ulicama. Sve to uz zavodljive cabaretske melodije i antologijske plesne točke. Dugo „Cabareta“ nije bilo na velikom platnu – ovo je prilika da ga stariji vide ponovo, da ga mlađi vide prvi put – jer to je jedan od onih filmova koji se ne smije ne vidjeti.

 

VAŽNO: ovaj događaj nije hranjen državnom sisom i njime se ne razbacuje novac poreznih obveznika. Utoliko je cijena ulaznica 10 kn. Studenti & vojnici besplatno.

Details

Start:
9 svibanj, 2016 u 20:00
End:
10 svibanj, 2016 u 23:00
Cost:
Free – Kn10
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Lauba
Zagreb, Hrvatska + Google Map