Loading Events
  • This event has passed.

Motus promovira novi album u Vintage Industrial Baru

16 listopad, 2015Nakon jedanaest godina od zadnjeg albuma Motus se vraća s novim koji je po mnogima ‘jako dobar, te tehnički najbolje snimljen album do sad’. Publici su već poznate pjesme ‘Duge Noći’ za koju je snimljen spot, te ‘Gle’, a sada je tu još osam nabrijanih i muzički te tekstualno beskompromisnih komada u njihovom stilu. Uz nove pjesme bend će u petak 16. listopada u Vintage Industrial Baru svirati i svima poznate stare stvari te neke koje nisu izvodili već godinama.

Motus u Vintage Industrial Baru
Motus u Vintage Industrial Baru

Na promociji će kao gosti zasvirati legendarni domaći No More Idolsi i slovenski hc punkeri No Limits!

 

Motus – „Želim da krenem brzo i snažno, da lomim i rušim sve što me koči, da stvorim vlastiti red. Motus vita est!“ prva je rečenica napisana za neku Motus pjesmu. 03.01.1988. snimljen je prvi demo (Motus Vita Est, Konfuzija, Demokracija, Degradacija i Sahara-utopija) i od tada avantura počinje. Pjesmom Živjela sloboda stvaranja! odriču se strogo stilskog etiketiranja kroz slobodu svega što koristi atmosferi određene pjesme. Simbol toga je i logo Motusa, čovjek koji razbija okvire u svim mogućim smjerovima. Iako početkom ’88. nije bilo HC punk scene u Zagrebu, koncerti su bili dobro posjećeni a samim tim je potaknut nastanak još srodnih bendova – Euforija, Loše Ponašanje… Nakon što su snimljena 3 demo-a izlazi kaseta „Everything Is Disco But Hardcore“, a iduće godine nakon izlaska na raznim kompilacijama snima se LP“ Cogito Aude“ za bečki Sacro Egoismo. Slijede učestale svirke po inozemstvu, pretežno Austriji (prvi vanjski koncert je bio 29.05.’89. sa Soul Side u bečkoj Areni), a prvi spot je snimljen 1992 za pjesmu Hala. Novi album „Nasred Puta“ Motus objavljuje na svojoj etiketi Fast & Strong 1995. godine. Nakon toga Motus svira koncerte i ulazi u studio. Album „Razlike“ nastao je samo u 2 tjedna, kako dečki kažu „najbrže i najugodnije budući da smo cijele dane provodili zajedno živeći pravi punk“. Zagrebačka promocija održana je u tada novootvorenom klubu Močvara a vanjska u bečkom klubu Chelsea sa prijateljima iz Z.L.F. Za pjesmu „Dobro Jutro“ snimljen je animirani spot. Album „Psi“ je izašao za Zvuk Močvare. Postava je: Hogar-vokal, Kizombie- gitara, Krumpa-gitara, Vanja-bas i Škrga-bubanjevi.

 

No More Idols je punk bend nastao 2004. godine. Do sad odsvirali preko 200 koncerata po Hrvatskoj, Italiji, Mađarskoj i Sloveniji, dijelili su stage sa GBH, U.K.Subs, Adicts, Misfits, Vibrators…Prošlog ljeta su izdali novi album “Fiasko” koji je izašao u Kanadi, a ovo će im bit zadnji zagrebački nastup u dogledno vrijeme jer se momci opet spremaju za inozemnu turneju.

 

No Limits je slovenski HC punk bend s utjecajima crossovera, funka i thrash metala. Osnovani su već davne 1990. godine, a sastav čine Enco, Matjaž, Boštjan i Dexter.

 

Upad: 30/40 kn

Details

Date:
16 listopad, 2015
Time:
21:00 - 23:55
Cost:
Kn30 – Kn40
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Vintage Industrial Bar
Savska 160
Zagreb, Hrvatska
+ Google Map