Loading Events
  • This event has passed.

Može li 55+ pokrenuti ovu zemlju?

23 rujan, 2012Montažstroj i njegovi protagonisti ’55+’ 23. i 24. rujna u dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu dokazuju kako godine (ni)su važne.

Montažstroj 55+

Miljenko Pinterić ima 87 godina i najstariji je sudionik Montažstrojevog projekta „55+“. Unatoč godinama, Miljenko još uvijek želi biti aktivan član našeg društva, pogotovo zato što se on uopće ne osjeća starim i potrošenim. Uz Miljenka, još preko 40 osoba starijih od 55 godina 23. i 24. rujna stat će na pozornicu Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog kako bi javnosti ispričali najvažnije minute svoga života te kako bi se obračunali s više desetljeća vlastite šutnje i progovorili o našoj zajedničkoj povijesti koju su stvarali i koju još uvijek stvaraju.

Tko može pokrenuti Hrvatsku? Može li to biti generacija 55+ ili ta dužnost zajedno s dugovima ostaje na mladima? Hoće li generacija 55+ s ovoga svijeta otići razočarana? Možemo li spasiti natruhe solidarnosti koje su ostale u našem društvu? Generacija 55+ u europskoj godini aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti pokazat će da još uvijek žele biti nositelji barem malenih društvenih promjena. Oni još uvijek žele, ako već nije kasno, ostaviti nešto dobro generacijama koje dolaze…

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=t_3X3E_p4_s[/youtube]

Details

Start:
23 rujan, 2012
End:
24 rujan, 2012
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , ,

Venue

KD Vatroslav Lisinski
Zagreb, + Google Map