Loading Events
  • This event has passed.

Multimedijalna tribina u MSU-u: Hrvatski rock danas i komparacija dekada

15 studeni, 201315. studenog od 18:00 do 23:00 sati u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti u dvorani Gorgona održat će se tribina Hrvatski rock danas i komparacija stanja od osamdesetih do novog milenija.

Bacharach & Krištofić – Prijedlozi omota grupe Dorian Gray

“Ideja je ove tribine- koja u samoj svojoj srži ima multimedijski pristup, od tuda joj i ime-pa tako uz talking imamo i exibition, svirku in live i DJ- iranje, što je sve zajedno, nadamo se, jedna lijepa akcija i  poticajan popkulturni izraz u Muzeju suvremene umjetnosti.  Namjera je da se  otvori jedan kontinuirani dijalog, razgovor među akterima popkulturne scene  u kojima bi oni  iznosili različita iskustva  i  sučeljavali mišljenja i stavove koji naravno ne moraju-  a i ne trebaju- biti  isti. Dapače. Stoga i jesu pozvani ne samo predstavnici različitih generacija: od one novovalne koja je već zagazila u šesto desteljeće života, pa sve do ove današnje koja je tek na svojem kritičarsko-spisateljskom početku. Prisutni su tu i rock kritičari i publicisti i producenti i teoretičari kulture, a želja je da se aktivno svojim  sudjelovanjem, pitanjima i diskusijom uključe i  posjetitelji  iz publike i tako se, poput  aktera nekadašnje  pankerske scene primjerice, razbije granica između izvođača i publike.  Ovim multimedijskim  tribinama u MSU (uz  ovu  stižu još i one o filmu, dizajnu flajera  i stripu, a već je održana ona  o ženskom nogometu) pokušavamo  otvoriti vrata  mlađim populacijama omladinske  (pot/p)kulture  i u praksi razbiti -u teoriji već davno razbijene- granice/zidove između suvremene umjetnosti i pop kulture“, riječi su Branka Kostelnika.

Na tribini će govoriti poznata imena iz svijeta rock teorije i prakse, a među njima Anđelo Jurkas, Dubravko Jagatić, Đino Kolega, Zoran Stajčić, Branko Kostelnik

Paralelo će se moći pogledati izložba fotografija Bacharach & Krištofić – „Prijedlozi omota grupe Dorian Gray, 1982/83″ u Estenziji MSU-a od 20 sati, kao i koncerti Gump & Gosti & Svemir iznenađenja od 20:30 sati, a od 22 sata u prizemlju MSU se za glazbeni program brine DJ Oleg.