Loading Events
  • This event has passed.

Music Box Glazbene Radionice: završni koncert

25 kolovoz, 2015Udruga Ri Rock poziva na završni koncert polaznika ‘MusicBox glazbenih radionica’ 25. kolovoza. Koncert će se održati na poznatom riječkom šetalištu Molo Longo (Lukobran), a u slučaju kiše koncert će biti prebačen u Omladinski Kulturni Centar Palach s početkom u 20:00 sati. Uz to održati će se i zanimljiva tribina s početkom u 17:00 sati u Palachu.

Music Box Glazbene Radionice u Rijeci
Music Box Glazbene Radionice u Rijeci

Na ovom posebnom događaju polaznici i sudionici besplatnih radionica za mlade pokazat će što su naučili u 7. mjeseci školovanja kojih su proveli s našim instruktorima gitare, basa i bubnja. Na finalnom koncertu svatko od njih izvesti će pjesme kao cjelokupni bend te pokazati što znaju, a tako će im se pružiti prilika da „okuse“ onaj posebni trenutak nastupa pred publikom. Uz njih nastupit će učenici Prve riječke hrvatske gimnazije i Gimnazije Andrije Mohorovičića iz Rijeke te mladi bend pod imenom P.A.N.K. čiji su članovi također sudjelovali u radionicama. Riječ je o mladim ljudima koji su tek naučili osnove sviranja instrumenta i da im je svaki poticaj izuzetno bitan.

 

Tribina – Prije koncerta održat će se zanimljiva tribina za sve riječke glazbenike i ljubitelje iste gdje će se uz voditelja tribine, Gorana Bonete, govoriti o riječkoj urbanoj glazbenoj sceni, prostorima za svirke, očuvanju glazbene kulture te o tome tko su konzumenti, a tko stvaratelji glazbe. Tribina će se održati u OKC Palach s početkom u 17:00 sati.

 

Svrha ”Music Boxa” jest omogućavanje ispunjavanje slobodnog vremena mladih s onime što oni vole i u čemu žele sudjelovati te kroz besplatan pristup glazbenoj edukaciji, pružiti alternativu konzumerističkoj kulturi te mladima Grada Rijeke i okolice omogućiti:

 

– besplatnu glazbenu edukaciju i usavršavanje – poticanje kreativnosti i stvaralaštva mladih,
– inovativno organizirano slobodno vrijeme,
– integraciju i afirmaciju mladih te aktivnu uključenost istih u glazbenu urbanu kulturu Grada Rijeke i okolice.

 

Cilj projekta nije nužno stvaranje novih estradnih zvijezda, već ispunjavanje mladeži zadovoljstvom kreativnog stvaralaštva te iskorištavanje njihove energije i potencijala putem umjetnosti, odnosno s pozicije konzumenta komercijalizirane ponude kulture pukog konzumerizma, mlade postaviti u poziciju proizvođača glazbenog izričaja različitih žanrova.

 

Ulaz na cjelokupni događaj je besplatan.

Details

Date:
25 kolovoz, 2015
Time:
20:00 - 23:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , ,

Venue

Molo Longo (Lukobran)
Rijeka, Hrvatska + Google Map