Loading Events
  • This event has passed.

My Buddy Moose dolaze u Tvornicu

12 siječanj, 2012My Buddy Moose nastupit će u Malom pogonu Tvornice kulture u četvrtak 12. siječnja. Cijena ulaznice iznosi 30 kuna.

My Buddy Moose (RDD)

My Buddy Moose četveročlani je bend iz Rijeke koji je, iako u sadašnjem sastavu okupljen u rujnu 2004., svoj prvi materijal snimio tri godine ranije. U jesen 2001. Luka Benčić, autor pjesama i gitarist, snima u improviziranom studiju s mandolinistom i gitaristom Matkom Botićem tri vlastite pjesme i jednu obradu; Ramblin’ Man Hanka Williamsa. Na potonjoj im se kao gost pridružuje basist Ištvan Širola. Ideja o ozbiljnijem radu na Benčićevim pjesama tinjala je do ljeta 2004., kada se Benčiću i Botiću pridružuju Jasmin Đečević i Širola, stvarajući tako potpunu i konačnu postavu My Buddy Moosea.

Glazba koju stvaraju oslanja se na široku lepezu stilova popularne glazbe, od rock’n’rolla i punka do soula i countryja. Tražeći svoj izraz unutar široko omeđenog područja koje Gram Parsons naziva kozmičkom američkom glazbom, bend inspiraciju crpi iz folk emotivnosti spomenutog Parsonsa, Stevea Earlea ili Townesa Van Zandta koliko i iz garažne energije The Sonicsa ili The Stoogesa.

Details

Date:
12 siječanj, 2012
Cost:
30kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Tvornica kulture
Zagreb, Croatia (Local Name: Hrvatska) + Google Map