Loading Events
  • This event has passed.

Na 26. WGT festival u Leipzigu dolaze Cabaret Voltaire, Revolting Cocks i Skinny Puppy

2 lipanj, 2017I ove će godine, već po 26. put, njemački grad Leipzig postati stjecište gotičara i alternativaca iz cijele Europe. Wave-Gothic-Treffen, ili WGT kako ga skraćeno zovu, već više od dva i pol desetljeća privlači publiku koja sluša goth, elektronsku i industrial scenu. Ove se godine festival održava 2.– 6. lipnja, i u četiri večeri, od petka do ponedjeljka, na brojnim će se pozornicama po cijelom Leipzigu izmijeniti više stotina izvođača.

Wave-Gothic-Treffen
Wave-Gothic-Treffen

Glazbeni program počinje od ranog popodneva, i završava kasno noću, a odvija se na pedesetak lokacija – od malih underground klubova do velikih koncerata u hali Agra u predgrađu.

 

Na službenim stranicama festivala posjetitelji već mjesecima prate koji izvođači dolaze – u ovom trenutku službeno ih je potvrđeno 115.

 

Među njima su britanski veterani Cabaret Voltaire koji će na WGT-u održati jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj – baš kao i američko-belgijska supergrupa Revolting Cocks, te kanadski Skinny Puppy. Uz njih nastupit će i irsko-britanska future pop kombinacija VNV Nation, turski She Past Away, te The Mission koje smo 2008. imali prilike gledati u Zagrebu.

 

Leipzig u danima festivala ugošćuje više od 20 tisuća gotičara od kojih se mnogi mjesecima posebno pripremaju za dolazak – smišlja se, kroji ili kupuje odjeća, kreiraju se outfiti koji završavaju i na stranicama modnih časopisa. Cijeli je grad jedan veliki korzo kroz koji po cijele dane šeću najmaštovitije odjeveni i dotjerani pripadnici gotičarske scene. Prošle je godine u gradskom muzeju održana izložba povodom četvrt stoljeća postojanja WGT-a, i tada su gradske vlasti objavile kako Leipzig godišnje od festivala zaradi oko četiri milijuna eura.

 

Karta za Wave-Gothic-Treffen može se naručiti internetom http://www.wave-gotik-treffen.de/english/karten.php a stoji 120 eura, odnosno oko 900 kuna. Festivalska narukvica osigurava besplatan gradski prijevoz po Leipzigu kao i ulaz na sva događanja.

Details

Start:
2 lipanj, 2017
End:
6 lipanj, 2017
Cost:
Kn120
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , , ,