Loading Events
  • This event has passed.

Na LAstovo.OTOKGLAZBE. dolaze Let 3, Svemirko, Laka…

14 kolovoz, 2019Od 14. do 19. kolovoza na Lastovu u uvali Sv. Mihovila održava se glazbeni festival LAstovo.OTOKGLAZBE. 2019., u organizaciji Udruge LA!UVO!, a nastupaju Let 3, Svemirko, Laka, Trio Valerije Nikolovske, Mr.Lee&IvaneSky, Živa Voda, Barbara Munjas, Juggernaut, DJ Freeze i DJ D-Gree. Iako se festival održava preko 20 godina, ovo je druga godina u organizaciji Udruge LA! UVO! čiji je osnovni cilj rad na vidljivosti otoka i njegovih vrijednosti te buđenje interesa za održivosti i razvojem otoka Lastova.

LAstovo.OTOKGLAZBE. 2019

Pored glazbenih događaja, dio festivala su i filmske projekcije koje se organiziraju u suradnji s Kinom Mediteran i Unseen festivalom iz Cavtata. Na prvom danu festivala filmsku projekciju omogućuje Kino Mediteran, a na posljednjem danu festivala predstavit će se Unseen, hibridni umjetnički projekt koji je prije tri godine pokrenut u Cavtatu, a za publiku na otoku glazbe prikazivat će selekciju kratkih filmova. Jedinstveni ambijent uvale popularno zvane MihajLA i zid stare uljare idealni su za prikazivanje filmova, a nakon projekcija za glazbu će biti zaduženi residenti DJ D-gree i DJ Freeze.

Dnevne sate festivala posjetitelji će osim guštanja u moru i suncu uz dnevne DJ SUNSET SETove moći provesti uz satove yoge s Natašom Bijelić iz LILA|SRCE YOGE, u akciji čišćenja lokalnih uvala u suradnji s Parkom prirode Lastovsko otočje, kreirajući plakate za festival UNSEEN u Cavtatu uz vodstvo dizajnera Mate Žaje ili pak informirajući se o mogućnostima financiranja kulturnih projekata u kreativnom kutku, kod voditeljice Deska Kreativne Europe pri Ministarstvu kulture.

Lastovo (Foto: Jelena Šutić)

Festivalski kamp organiziran je na nogometnom igralištu uz podršku lokalnog nogometnog kluba “Omladinac”, a kampiranje je slobodno od 13. do 20. kolovoza uz festivalsku ulaznicu koja iznosi 200 kn, a uključuje čitav večernji glazbeni program od 15. do 18. kolovoza.

Dnevne ulaznice za koncertne večeri iznose 80,00 kn.

Otočani Lastova ulaznice mogu kupiti na licu mjesta na blagajni festivala po povoljnijoj cijeni u iznosu od 150,00 kn za festivalsku te 60,00 kn za dnevnu ulaznicu uz predočenje osobne iskaznice.

Projekcije filmova prvi i posljednji dan su besplatne, a radionice yoge su uz dobrovoljne donacije za udrugu. Ulaznice se mogu kupiti online ili na blagajni festivala, a sve dodatne informacije možete saznati na web stranici i službenoj Facebook i Instagram stranici.

LAstovo.OTOKGLAZBE. primjer je festivala koji na najbolji način oslikava povezanost glazbe i prirode. Iako je počeo kao jazz festival kroz godine se razvio u ljetni događaj s nizom izvođača različitih glazbenih usmjerenja, stoga su posjetitelji prijašnjih godina imali priliku slušati TBF, Hladno Pivo, Elemental, Ramba Amadeusa, Urbana i mnoge druge.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Details

Start:
14 kolovoz, 2019
End:
19 kolovoz, 2019
Cost:
60kn – 150kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , , , , , , , ,

Venue

Uvala Sv. Mihovila
Lastovo, Hrvatska