Loading Events
  • This event has passed.

Ne propustite Dan prodavaonica ploča

16 travanj, 2011Ove subote (16. travnja) se održava Dan prodavaonica ploča, a to već tradicionalno sa sobom nosi besplatne svirke i druženja s glazbenim zvijezdama u svim većim trgovinama ploča i CD-a.

Record Store Day (Dizajn: Pacalin/Deviantart.com)

Dan prodavaonica ploča prvi će put biti obilježen u svim većim gradovima u zemlji u subotu, 16. travnja. Ove će ga godine, zajedno sa svojim kupcima i prijateljima, proslaviti sve veće hrvatske trgovina ploča i CD-a. One će na taj dan, od 11 do 15 sati, kupce i namjernike počastiti sjajnim izborom besplatnih koncerata popularnih domaćih izvođača!

Tu su i posebne akcije: od predstavljanja knjige kratkih priča čija se radnja zbiva upravo u prodavaonicama ploča do druženja s glazbenim zvijezdama koje će potpisivati svoje CD-e. To je praksa svih trgovina koje na (inače međunarodni) Dan prodavaonica ploča sviraju iz čistog zadovoljstva – za zadovoljstvo svoje publike.

U trgovinama svih većih gradova (Zagreb, Split, Rijeka, Osijek.) taj će dan uživo nastupiti brojni izvođači i grupe, različitih glazbenih stilova.

Zasad su sudjelovanje najavili Aerodrom, Diskurz, East Rodeo, Gretta, Ignor, Ivana Sajko, klapa Kampanel, Komedija, Markiz, Mika Male, Renatto Metessi s bandom, Teška industrija, Tom & The Twisters i Zinedin Zidan – popis je izdana u dan sve duži! Poslušati kolege i družiti se s publikom u trgovinama doći će grupe kao što su Dalmatino, ET i Tutti Frutti ali i “solisti” Leo, Zlatko Pejaković i mnogi drugi poznati izvođači.

Akcija u organizaciji Hrvatske diskografske udruge i Instituta hrvatske glazbe želi podsjetiti hrvatsku publiku na dobar osjećaj koji donosi glazba, i ona svirana uživo i ona s originalnih nosača zvuka – bili to “dobri stari” vinili ili CD-i.

Branko Komljenović, direktor HDU, kaže: “Želimo da ljudi znaju da se trudimo ponuditi im najkvalitetniji proizvod po najboljoj cijeni. Vjerujem da će se u subotu mnogi iznenaditi kad, možda i nakon dugo vremena, uđu u neku od trgovina i uvjere se da fama o skupim CD-ima nema pokriće u stvarnosti.”

Tog će se dana u svim prodavaonicama ploča u zemlji i regiji moći kupiti i zbirka kratkih priča “Record Stories”. Njezin je izdavač Aquarius Music Shop, a sve priče imaju (barem) jednu zajedničku poveznicu: radnja im je vezana za prodavaonicu ploča. Zbirka je regionalnog karaktera, jer je od 23 autora 5 njih iz susjednih država.

Uz navedeno, svaka prodavaonica za taj dan priprema svojim posjetiteljima i iznenađenja koja će dodatno pojačati dobre vibracije.

Program – moguće izmjene!

1. Aquarius Music Shop Zagreb – Varšavska 13
– promocija zbirke kratkih priča “Record Stories”
+ nastup East Rodeo (Hrvatska/Italija) & Ivana Sajko

2. Aquarius Music Shop “Klasika & Jazz” Zagreb – Varšavska 11
– gitaristički nastup

3. Aquarius Music Shop Zagreb – Maksimirska 16
– nastup Mika Male

4. Aquarius Music Shop Zagreb – Vlaška 44
– nastup Gretta

5. Croatia Records Zagreb – Bogovićeva 5
– nastup Markiz – 13:00
– nastup Tom & The Twisters – oko 14:00

6. Dallas Music Shop “Kod izgubljenog vremena” Zagreb – Teslina 16
– nastup Komedija – 12 :00 – 14:00

7. Dallas Music Shop Rijeka – Splitska 2a
– promocija novog albuma Diskurz

8. Dancing Bear Zagreb – Gundulićeva 7
– nastup klapa Kampanel 11:30
– nastup grupa Ignor 12:30

9. Dancing Bear Split – Dioklecijanova 6
– nastup grupe Zinedin Zidan 12:00
+ druženje Dalmatino, Tutti Frutti, Zinedin Zidan…

10. Hit Records Zagreb – Preradovićeva 12
– nastup grupe Aerodrom
– nastup grupe Teška industrija
– nastup – Renato Metessi s bandom
+ posebni gosti: Zlatko Pejaković, grupa ET i Leo.

Details

Date:
16 travanj, 2011
Event Categories:
,
Event Tags:
,

Venue

Trgovine ploča i CD-a
Hrvatska