Loading Events
  • This event has passed.

Nebula po prvi put u Hrvatskoj

8 listopad, 2019U utorak 8. listopada u zagrebački Vintage Industrial, ali i po prvi puta u Hrvatsku stiže Nebula – jedan od najuzbudljivijih modernih rock bendova koji kombiniraju rifove Black Sabbatha sa virtuoznim solažama u stilu Jimmi Hendrixa, a sve to prate tekstovi inspirirani kozmonautočkim avanturama.

Nebula u Vintage Industrialu

Fu Mancu su 1997. godine napustili gitarist Eddie Glass i bubnjar ruben Romano te im se pridružio basist Mark Abshire i rodila se Nebula.

Godine 1998. izdaju svoj prvi EP ‘Let it Burn’. Centralni dio albuma zauzela je pjesma ‘Raga in the Bloodshot Piramid’ gdje glavnu riječi vodi indijski sitar. Uslijedio je EP ‘Sun Creatures’, a nakon njega i prvi album ‘To the Center’ i to za diva diskografa SUB POP. Album je producirao Jack Endino koji je radio sa Nirvanom i Soundgardenom. Pjesma ‘Freedom’ je pravi primjer putovanja rock zvuka u taj retro štih 70-ih kroz sedam minuta. Jel’ grijeh reći da taj vjerojatni jam, podsjeća bar malo simbolički na Richiea Havensa u Bethelu.

Idući album je bio ‘Charged’ 2001. koji je zapravo ‘najhvaljeniji’ album i ujedno zadnji za Sub Pop. 2003. izašao je ‘Atomic Ritual’, pa nakon tri godine pauze odličan ‘Apollo’ i još tri godine kasnije, 2009. ‘Heavvy Psych’.

Prošlo je 10 godina do ovog lipnja kad su izbacili ‘Holy Shit’. Organskiji od svih dosadašnjih i ujedno dosta epičnog naziva. Bacite uho:

Vrata 20:00 h. Koncert 21:30 h. Karte: 60/80 kn.

Details

Date:
8 listopad, 2019
Time:
21:00 - 23:30
Cost:
60kn – 80kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Vintage Industrial Bar
Zagreb, Hrvatska