Loading Events
  • This event has passed.

‘Nečastive’ ponovno u Zagrebu

16 prosinac, 2015Nakon četiri rasprodane izvedbe na festivalu Perforacije u srpnju o. g., plesna predstava ‘Nečastive’, autora i koreografa Brune Isakovića, ponovno u Zagrebu, 16. i 17. prosinca u dvorani Gorgoni Muzeja suvremene umjetnosti, s izvedbama u 20 h.

'Nečastive' (Bruno Isaković)
‘Nečastive’ (Bruno Isaković)

„Nečastive“ su i od strane struke prepoznate kao ponajbolja plesna predstava sezone, što potvrđuju nominacije za ovogodišnju nagradu UPUH-a i Udruge profesionalnih plesnih umjetnika u svim kategorijama. Za najbolju koreografiju nominiran je Bruno Isaković, za najbolju pojedinačnu izvedbu Ana Vnučec, za najbolju grupnu izvedbu ansambl predstave „Nečastive“. Nagrada je pripala i Lani Hosni, jednoj od članica ansambla, u kategoriji najperspektivnije plesne umjetnice, te Branku Bankoviću, također članu ansambla, za poseban doprinos plesnoj umjetnosti.

 

Predstava je 19. srpnja imala međunarodnu premijeru na festivalu Kilowatt u Sansepolcru u Italiji, a nakon izvedbi u MSU-u,u siječnju putuje u SAD, gdje će biti izvedena u Abrons Art Centru u New Yorku.

 

„Nečastive“ autora i koreografa Brune Isakovića nastale su u suradnji s izvođačima Studija za suvremeni ples iz Zagreba i međunarodnih plesnih umjetnika iz SAD-a, Švedske i Srbije. Isaković u njome istražuje transformacije tjelesnosti izvođača te preispituje odnose između umjetnika i gledatelja.

 

Ulaznice stoje 50 kn, odnosno 30 kn za studente. Do 14. prosinca mogu se kupiti u auli SC-a, te jedan sat prije početka predstave u MSU-u.

Details

Start:
16 prosinac, 2015 u 20:00
End:
17 prosinac, 2015 u 23:00
Cost:
Kn30 – Kn50
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

MSU – Dvorana Gorgona
Zagreb, Hrvatska + Google Map