Loading Events
  • This event has passed.

Neil McCarthy predstavlja ‘Stopgap Grace’ u Booksi

23 ožujak, 2018U petak, 23. ožujka u 19 sati u klubu Booksa irski pjesnik Neil McCarthy predstavit će svoju dugo očekivanu prvu zbirku poezije naziva ‘Stopgap Grace’.

Neil McCarthy

Zbirku je objavila izdavačka kuća Salmon Poetry i ona je zapravo kulminacija desetogodišnjeg putovanja i rada tijekom kojeg autor baca ponekad dirljiv, a ponekad kritički pogled na otok koji je napustio. „Neil nam je jako drag gost i ovo je treći puta da ćemo mu biti domaćini. Izvrstan je pjesnik i odličan performer, koji već prvim riječima zadobije svu pažnju publike i drži je s lakoćom do samog kraja nastupa“, kažu u Booksi.

Neil McCarthy potječe s juga Irske, no zadnje je desetljeće proveo putujući između Beča i Los Angelesa. Njegove su pjesme objavljene u časopisima i antologijama diljem svijeta i prevedene su na rumunjski, mađarski i srpski. Tri male pjesmarice koje je objavio rasprodane su, no dostupan je album govorene poezije Live in the Laden. Stephen Murray, jedan od vodećih suvremenih irskih pjesnika, za Neilovu je zbirku rekao kako je „ljubavno pismo svijetu u osvit njegovog uništenja”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Details

Date:
23 ožujak, 2018
Time:
19:00 - 21:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Booksa
Martićeva 14d
Zagreb, Hrvatska