Loading Events
  • This event has passed.

Nelegalni pokret otpora dosadi: Vlajternativa festival u Benkovcu

2 kolovoz, 2014Inverted Pussyfix, Let 3, M.O.R.T., One Piece Puzzle, Porko Dio, Rising Dream, Sila Nečista i Scarlet Notes nastupit će na najneobičnijem ovogodišnjem alternativnom festivalu, po skromnom mišljenju redakcije Ravno do dna, i po imenu i po lokaciji. Vlajternativu treba osjetiti u Benkovcu.

Vlajternativa festival u Benkovcu

Nespojivo je spojeno. Stvaranje scene u Benkovcu koja se odupire postojećem stanju vidova zabave kakvu pružaju neki kafići i otpor glazbenim mogulima koji prodaju svoju glazbu te vladaju umovima mladih ljudi. Glazba je utjecajan medij i preko nje se ne mogu spriječiti neke pizdarije, odvidavanje žarulja, glupost, rastrošnost, zatupljenost, komercijalizacija, ali može djelovati na svijest postojanja različitosti žanrova, ukusa, potreba, načina, ljudi, razmišljanja. – misija je Udruge Vlajter-ego za razvoj nezavisne kulture iz Benkovca i koja se bavi organiziranjem raznih događanja koji imaju veze za kreativnošću, izražajem ( likovnim, glazbenim,dramskim…), djelovanjem na društvenu stvarnost grada Benkovca i ponudu.

Najveći projekt Udruge je Vlajternativa festival koji se održava jednom godišnje. Radi se o koncertu na kojem se uz poneko “poznato, priznato” ime s alternativne scene ubaci i mlade, demo bendove iz lokalnog okruženja kako bi se sve skupa pretvorilo u jednu Vlajternativu.

Ovogodišnji Vlajternativa festival održat će se u subotu 2. kolovoza, a nastupit će: E.N.D. umjesto najavljenih Inverted Pussyfix, zatim Let 3, M.O.R.T., One Piece Puzzle, Porko Dio, Rising Dream, Sila Nečista i Scarlet Notes.

Početak je u 18 sati, a cijena ulaznice tj. donacije iznosi 50 kuna.

Venue

Benkovac
Benkovac, Hrvatska + Google Map