Loading Events
  • This event has passed.

Neno Belan predstavlja scenski spektakl za trostruku obljetnicu u Domu sportova

27 veljača, 2016Neno Belan će sa svojim Fiumensima na koncertu ‘Ljubav i moda’ u subotu 27. veljače u zagrebačkom Domu sportova proslaviti tri obljetnice – 30 godina svoje karijere, 30 godina od svog prvog albuma u karijeri ‘Ljubav i moda’ i 30 godina od svog prvog koncerta u legendarnom Kulušiću s Đavolima koji je zajedno s izlaskom tog albuma ujedno označio i početak Belanove profesionalne glazbene karijere koja traje i danas.

Neno Belan
Neno Belan

Ovo definitivno neće biti običan koncert, već pravi scenski spektakl koji je urodio suradnjom velikog broja umjetnika.

 

Redateljica Nina Kleflin vodi cijeli kazališni koncept u tri čina gdje će Belan s bendom u prvom činu izvesti cijelu ploču Đavola ”Ljubav i moda”. Bend će svirati na originalnim instrumentima na kojima su pjesme snimljene, a bit će obučeni upravo onako kako su izgledali 80-ih! Za kostime je zadužena Sara Lovrić. U drugom činu Belan nastupa s Mediteranskim orkestrom koji uz Fiumense čine gudački kvartet Prelude, Surka Beat Box i udaraljke, dvije mandoline, dodatna gitara i solo violina.

 

Treći dio koncerta donosi električnu svirku i feštu uz najveće hitove Nene Belana i Fiumensa.

 

Za vizualni identitet koncerta i nostalgične videoprojekcije zaslužan je Ivan Faktor, nagrađivani video umjetnik iz Osijeka kojemu su djela trenutno izložena u MSU, a izlaže i u Berlinu te drugim europskim kulturnim središtima.

 

Za ozvučenje brinut će Vinko Perinić, a nije na odmet napomenuti i već najavljene gošće Josipu Lisac, Zoricu Kondžu s kojom je Belan snimio popularan duet ”Do posljednjeg daha”, a kao posljednja gošća najavljena je i Maja Posavec s kojom Belan ima aktualan hit ”Tvoj glas”, duet koji tjednima bilježi vrlo visok broj emitiranja. S obzirom da ovih dana Neno Belan u Skansijevom studiju završava miks glazbe iz dječjeg mjuzikla ”Matilda”, na koncertu će s njim nastupiti i dječji ansambl iz mjuzikla te šibenska klapa More.

Ulaznice po cijeni u pretprodaji od 95 kuna. Na dan koncerta cijena ulaznice bit će 110 kn. Kupiti ih možete u sustavu Eventima, u Dallas Music Shopu u Rijeci i u Dirty Old Shopu.

Details

Date:
27 veljača, 2016
Time:
20:00 - 23:55
Cost:
Kn95 – Kn110
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , ,

Venue

Dom sportova
Zagreb, + Google Map