Loading Events
  • This event has passed.

Neobična kazališna promocija knjige o Margiti Stefanović Magi

26 rujan, 2012Kazališna minijatura, koja zamjenjuje klasične ‘debata, gosti, pitanja i odgovori’ promociju, ugostit će Vinkovci, Zagreb, Pula i Pazin.

'Osećanja O. Sećanja' Lidija Nikolić

Predstavljanje knjige „Osećanja. O. Sećanja“ autorice Lidije Nikolić o Margiti Stefanović Magi, pijanistici i članici još uvjek kultne rock grupe EKV najneobičnija je promocija knjige ikad viđena.

Kazališnu minijaturu, koja zamjenjuje klasične “debata, gosti, pitanja i odgovori” promociju, ugostit će Vinkovci, Rijeka, Zagreb, Pula i Pazin.

Na promociji će biti moguće i kupiti nedavno izdanu knjigu po promotivnoj cijeni koja je doživjela već drugo izdanje.

Kompletan raspored turneje:

Vinkovci, srijeda 26.09., Café Walkow
Zagreb, četvrtak 27.09.,  VIP Klub
Rijeka, petak 28.09.,  Brod Marina
Pula, subota 29.09.,  MMC LUKA

Lidija Nikolić o knjizi: Ova knjiga – verujem nakon uvida u sve – donosi priču kakva jeste, sa pravim rečima i pravim osećajem. „Osećanja. O. Sećanja“ Lidije Nikolić je hrabro, odvažno delo posvećeno jednoj od najvažnijih pojava jugoslovenske/srpske muzičke scene ikada. Ali, ovako napisana rečenica u sebi krije zrno nerazumevanja suštine stvari i zato želim tu sumnju odmah da otklonim: „Osećanja. O. Sećanja“ nije (samo) Lidijina knjiga o Margiti. Ovo je knjiga koju su Margita i Lidija zapravo napisale zajedno. Pisale su je još od detinjstva, onda u danima sazrevanja, zatim i odraslim godinama, sve češće razdvojene životnim putanjama, ali i dalje – zajedno. Ova knjiga nije biografija, barem ne u klasičnom značenju te reči: krcata crtežima, skicama, dokumentima, zapisima iz Margitinih svezaka, čak i bolničkim nalazima – sve to uokvireno ramom koji Lidija stvara preciznom naracijom i uz poštovanje toka događaja – ova knjiga je zapravo priča o njih dve – i o prijateljstvu koje je trajalo više od četrdeset godina, te svemu što tako duga prijateljstva mogu da donesu: sreću, utehu, razočaranje i gorčinu, posvećenost i ljubav. I upravo tu se krije najveća vrednost i najviši stepen odvažnosti Lidije Nikolić – autorke, koja u pravim trenucima pravi blagu, ali potrebnu distancu od Lidije Nikolić – Magine prijateljice: u knjizi nisu prećutani čak ni ti gorki momenti, koje bi svaki neiskreni biograf-prijatelj svakako izbegao u finalnoj verziji teksta. I to je – odvažno.

Venue

Zagreb, Rijeka, Vinkovci, Pula