Loading Events
  • This event has passed.

Nick Garrie u Tvornici kulture

15 svibanj, 2019Krajem šezdesetih godina, dok je još bio u tinejdžerskim godinama, Nick Garrie je snimio album koji se smatra jednim od klasika tog desetljeća, “Nightmare of J.B. Stanislas”. Činjenica da nije široko prihvaćen kao jedan od najvažnijih albuma u to doba nipošto nije kvaliteta, već je niz nesretnih događaja. Ploča je prepuna inteligentnih, romantičnih i melodičnih pjesama baroknog popa s ubitačnim žičanim i puhačkim aranžmanima. Njegov premijerni nastup u Zagrebu održat će se u srijedu, 15. svibnja 2019. u klubu Tvornica Kulture u organizaciji koncertne agencije Rock Svirke s početkom u 21 sat.

Nick Garrie u Tvornici kulture

Nakon nekoliko desetljeća, kopije albuma počele su da se pojavljuju na internetu, a njihova prodaja dostizala je izuzetno visoke cijene. Najzad, 2005. godine ploča je reizdana od strane Rev-ola Recordsa, tako da su se nove generacije mogle uvjeriti u briljantnost ovog izdanja. Bendovi kao što su Teenage Fanclub, Wilco, Camera Obscura, The Trembling Bells, Ladybug Transistori BMX Banditsbili su među onima koji su se deklarirali kao obožavatelji.

Garrie nikada nije postigao komercijalni uspeh u zemljama engleskog govornog područja. Tijekom osamdesetih bio je na turneji po Španjolskoj sa Leonardom Cohenom, dok mu je tokom devedesetih na turnejama po Japanu i Koreji društvo pravio Francis Lai, takođe veliki štovatelj Garriejeve glazbe.

Četrdeset godina od albuma prvijenca, Garrie objavljuje drugo studijsko izdanje “49 Arlington Gardens” pod etiketom Elefant Recordsa. Snimalo se u Glasgowu sa škotskim muzičarima među kojima su bili Duglas T. Stewart iz BMX Banditsa, Norman Blake i Francis Macdonald iz Teenage Fancluba i kantautor Ally Kerr.

U lipnju 2012. godine, prvi put nakon više od četiri desetljeća, Garrie je izveo sve pjesme sa ploče “The Nightmare Of J.B. Stanislas” u cijelosti na Primavera Sound festivalu u Barceloni, što je naišlo na fantastičan prijem i pozitivne kritike.

Godine 2017. objavljuje treći album „The Moon And The Village“ za njemačku nezavisnu etiketu Tapete Records. Pored samog Garrieja, produkciju potpisuju i Gary Olson i Kyle Forester, članovi benda The Ladybug Transistor.

Koncert počinje u 21 sat, a nastavak je uspješne suradnje koncertne agencije Rock Svirke iz Beograda i zagrebačke Tvornica Kulture koji stoje i iza prošlogodišnjih odličnih koncerata Elsiane i Emma Morton & the Graces u Tvornici, kao i ovogodišnjih Dan Stuart & Don Antonio i Gert Taberner i Matteo E. Basta.

Ulaznice po cijeni od 35 (promo ; ograničen kontigent), 45 (pretprodaja) i 60 kuna (na dan koncerta) preko sustava Entrio:

Službena prodajna mjesta: Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1, Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb, Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb, Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb i www.entrio.hr.

Details

Date:
15 svibanj, 2019
Time:
21:00 - 23:30
Cost:
35kn – 60kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Tvornica kulture
Šubićeva 2/Ljudevita Posavskog 1, Zagreb