Loading Events
  • This event has passed.

Nihilminus, Maer i Eddie Would Go u Začaranoj Močvari

19 lipanj, 2013U srijedu 19. lipnja u sklopu programa Začarana Močvara u Močvari će se predstaviti Nihilminus, Maer i Eddie Would Go.

Maer

Vjerojatno zadnja Začarana Močvara u ovoj sezoni donosi zanimljivu i na prvi pogled nespojivu kombinaciju glazbenika koji će nas uvesti službeno u ljeto.  Od opskurnog glazbenog projekta nazvanog Nihilminus, stvorenog od strane Marka Amižića; hrvatskoj underground sceni poznatog kao tekstopisca u bendu Drama, uz kojeg ćemo lako odlutati do ponora svoje duše i natrag, pa sve do profinjenih stihova i glazbe pulskog kantautora Maera koji će predstaviti svoj album/knjigu “Neradni dan” uz prateće glazbenike, a uz tu sjajnu ponudu večer će začiniti i mladi bend Eddie Would Go.

Nihilminus (Hrvatska/SAD) – Mračni tajanstveni projekt nastao u najdubljim garažama, uz najtamnije zvuke klavira i stihove na najcrnjim listovima starog rokovnika. Pozvani su da predstave svoj rad po prvi put pred licem javnosti, očekujte ogoljenje do kosti. Ako imate srce koje žudi za olovnim stihovima – ne oklijevajte doći i poslušati! Toliko su opskurni da nemamo više niti jedan podatak o njima osim ovog stiha koji će vam mnogo reći… “Skladam tugu ljeta i gol podnevom šećem, a tijelo se peče… Sunce je žarilo svoje zube u mene. Smrtne rane zaokupile mi pažnju.”

Maer (Pula) – Autorska snaga Maera je Valter Milovan, pulski kantautor, doktor književnosti, pjesnik koji nakon rada u lokalnim bendovima okuplja par riječkih i pulskih glazbenika i snima mini album “Socijalizam u 2175.”, a 2012. godine u Pazinu izdaje CD i knjigu (s fotografijama Damjana Bistričića) “Neradni dan” kojeg će nam predstaviti na ovoj Začaranoj Močvari. Evo što kaže i kritika albuma/knjige na Ravno do dna.

Eddie Would Go

Eddie Would Go (Zagreb) – Bend djeluje od prošloga ljeta, a uz nas će proslaviti svoj prvi rođendan! Glazba koju stvaraju sastoji se od više žanrova, kao što su indie, pop, rock, surf, folk… Pjesme su im pune zvuka harmonike, usne harmonike i ukulelea koji daju prizvuk 60-ih, pa do energičnih gitarskih solo dionica i rasplesanog groovea. Cjelokupni materijal je žanrovski uzbudljiv, razigran i neponovljiv. Singl “Island” je premijerno predstavljen u Beogradu i Novom Sadu. Bend trenutno intenzivno radi na svom prvom albumu, koji bi svjetlo dana trebao ugledati do konca ove godine.

Začarana Močvara projekt pod umjetničkim vodstvom Nine Romić koji donosi koncerte intimnijeg ugođaja.

Cijena ulaznice: 15 kuna

Details

Date:
19 lipanj, 2013
Cost:
15kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , ,

Venue

Močvara
Zagreb, Hrvatska + Google Map