Loading Events
  • This event has passed.

Nijemi razgovor udaraljkašice i plesačice premjerno u &TD-ovoj predstavi ‘Kuća na oštrici’

5 prosinac, 2016U ponedjeljak, 5. prosinca, u zagrebačkom Kinu SC, u 20 sati, održat će se premijera glazbeno-plesne predstave ‘Kuća na oštrici’ redateljice Marine Petković Liker, glazbenice Kaje Farzsky te koreografkinje i plesačice Silvie Marchig.

'Kuća na oštrici' (Foto: Nina Đurđević)
‘Kuća na oštrici’ (Foto: Nina Đurđević)

Autorski projekt Marine Petković Liker u suradnji s Kajom Farszky i Silviom Marchignastao je iz nadahnuća izvođačkim specifičnostima i kvalitetama umjetnica različitih izvedbenih medija te istraživanjem suglasja izvedbenih jezika glazbe, plesa i kazališta.

 

U potrazi za jednim, zajedničkim, kazališno-sinestezijskim jezikom, u ovoj predstavi prostor, tijelo, zvuk, svjetlo, kadar, ritam, intenziteti, odnosi, bivanje, suosjećanje, dvojnost i jednotnost uspostavljaju strukturu svijeta u kojem se tijelo i zvuk utiskuju jedno u drugo, u kojem se istovremeno događa zaziranje i prodiranje, strah i riskiranje, suprotstavljanje i dubinsko suosjećanje i podržavanje. Dvije izvođačice na sceni, udaraljkašica i plesačica, razgovaraju preciznim i začudno sirovim izvedbenim jezikom punim osjetilnosti, otvarajući prostore za bujicu afekata, od nježnosti i zaigranosti do grubosti i užasa.

„Dvije žive u jednoj kući na oštrici, istovremeno manje i veće od prostora, u vremenu koje je zaustavljeno, a kojeg nastoje pokrenuti. One razgovaraju uspostavljajući vlastiti jezik isprepleten elementima zvuka i tijela, osjećajući se kao da su razgovor nesvjesnog i svjesnog, kao da su jedna zapravo. Kuća na oštrici mjesto je na koje će(mo) doći, koje će(mo) osjećati, i koje će(mo) pustiti da ječi…,“najavila je redateljicaMarina Petković Liker.

 

„Kuća na oštrici“ ostvarena pod okriljem Teatra &TD. Reprizne izvedbe na rasporedu su 6., 20. i 21. prosinca u 20 sati. Ulaznice stoje 25-50 kn.

Details

Date:
5 prosinac, 2016
Time:
20:00 - 22:00
Cost:
Kn25 – Kn50
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Teatar &TD
Zagreb, Hrvatska + Google Map