Loading Events
  • This event has passed.

Nitzer Ebb, Cradle of Filth i Cassandra Complex na 28. WGT-u u Leipzigu

7 lipanj, 2019Vikend kad se cijeli Leipzig odijeva u crno ove godine se događa od 7. do 10. lipnja, jer tada se održava 28. Wave-Gothic-Treffen, najveći gotičarski festival na svijetu.

Leipzig u vrijeme održavanja 26. Wave-Gothic-Treffena (Foto: Tomislav Ljubojević)

Svake godine na WGT-u nastupa više od 200 izvođača, pa tako i sad. Gotovo svakog dana na popis se dodaju nova imena.

Među headlinerima su britanski Nitzer Ebb i Cassandra Complex i američki London After Midnight a posebnom su video porukom svoj dolazak najavili britanski metalci Cradle of Filth.

Glazba koja se u četiri festivalska dana može čuti po Leipzigu može se jednom riječju nazvati – dark, a podvrsta je bezbroj – dark electro, goth metal, gothic rock, darkwave, alternative rock, industrial, post punk, electronic body (EBM), new wave, synth wave … i moglo bi se još dugo nabrajati.

Kao i uvijek, program se može pratiti po cijelom gradu. Najvažnija i najveća lokacija je sajamska dvorana Agra u koju može stati i dvadesetak tisuća posjetitelja, a u njenoj je blizini open-air u šumi Pagan Village, uređen u srednjevjekovnom stilu. Koncerti će se održavani na 40tak lokacija, a bit će tu i opera, komorne glazbe, filmskih večeri, predstava i izložbi.

Nakon koncerata slijedi provod po klubovima od kojih je najpoznatiji Moritzbastei u samom centru Leipziga. Glazbu puštaju DJ-evi iz cijelog svijeta.

Karte za WGT mogu se kupiti preko službene festivalske stranice, a stoje 130 eura. No s tom kartom besplatan je javni prijevoz i ulaz na sva festivalska događanja.

Ako namjeravate iznajmiti stan, ili sobu, požurite jer cijene su već vrlo visoke. Smještaj u Leipzigu moguć je i u velikom kampu u sklopu Agre. Cijena kampa je 25 eura, a mjesto za parking u neposrednoj blizini kampa dodatnih 15 eura.

Odlazak na WGT skup je sport ali i nezaboravno iskustvo. Tulum starta dan prije festivala kad se u parku Clare Zetkin okupljaju tisuće posjetitelja u kostimima koje su pripremali mjesecima. Svira muzika, dok dame u krinolinama s čipkastim suncobranima i gospoda u frakovima šeću uz jezero. A to je tek početak.

Saznajte više: 26. Wave-Gothic-Treffen u Leipzigu – U eskapizmu dobrostojećeg društva

Details

Start:
7 lipanj, 2019
End:
10 lipanj, 2019
Cost:
130kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , ,

Venue

Više lokacija u Leipzigu
Leipzig, Austria