Loading Events
  • This event has passed.

‘Nora – trenutak pobune’ premijerno u KNAP-u, uz glazbu Tonija Starešinića i Željke Veverec

14 listopad, 2017U subotu, 14. listopada, u 20 sati, u zagrebačkom KNAP-u održat će se premijera predstave ‘Nora – trenutak pobune’ Jelene Hadži-Manev temeljene na ‘Nori – kući lutaka’ Henrika Ibsena.

'Nora – trenutak pobune' (Foto: Igor Obrol-Pedišić)
‘Nora – trenutak pobune’ (Foto: Igor Obrol-Pedišić)

Predstava se odvija po principu kazališta u kazalištu, prateći proces proba na predstavi „Nora – kuća lutaka“ prema originalnom dramskom djelu Henrika Ibsena. Na probama sudjeluju mladi redatelj s vrlo nadobudnim konceptom, neiskusna glumica tek primljena na plaću upravo zato da bi zaigrala Noru, i njezin stariji kolega, dugogodišnji član ansambla koji igra Norinog muža Torvalda.

 

Tijekom proba se otkrivaju radnja i važnost Ibsenove „Nore“, ali i odnosi redatelja i glumaca. Paralelno s nerazumijevanjem Nore i njezinog muža pratimo nerazumijevanje glumaca i redatelja. Situacije se izmjenjuju od komičnih do napetih, a razgovori iz laganih pošalica prelaze u oštre svađe. Pitanje je tko će popustiti kako bi predstava zaživjela – i hoće li itko?

 

Predstava je ostvarena u suradnji Tragača u. o. i Centra KNAP, redateljica je Frana Marija Vranković, autori glazbe su Toni Starešinić i Željka Veverec, glume Jelena Hadži-Manev, Zijad Gračić i Mladen Kovačić.

 

Sljedeće izvedbe u KNAP-u su 21. 10., te 9. 11., a ulaznice stoje 50 kn.

Details

Date:
14 listopad, 2017
Time:
20:00 - 23:00
Cost:
Kn50
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Kulturni centar Peščenica – KNAP
Ivanićgradska 41a
Zagreb, Hrvatska
+ Google Map