Loading Events
  • This event has passed.

Nova scena u Novom Zagrebu – nastupaju Erna, Amarchord i Primavera

25 svibanj, 2013U Centru za kulturu Novi Zagreb u subotu 25. svibnja kreće novi glazbeni program naziva Nova scena u Novom Zagrebu, a prvu večer Etno veselice nastupit će Erna, Amarchord i Primavera.

Nova scena u Novom Zagrebu

Erna – Svoj muzički put započinje u ranoj dobi, počevši svirati gitaru sa 13 godina. Veoma brzo otkriva svijet autrskih stihova od kojih su prvi sročeni ujedno u autoričin singl prvijenac „Poput sna“. Kroz rad s mnogim instrumentalistima i pjevanjem u zboru stječe prva iskustva javnih nastupa te se vrlo brzo okušava kao sudionik na festivalima poput : Imagine festival 2010.g. što joj donosi i izdavanje singlea „Poput sna“, zatim 2011.g. Youth Song natječaj za pjesmu mladih, gdje osvaja 2.mjesto s pjesmom – „Za Nas“. 2012.g. obilježena je nastupom na Terraneo festivalu u Šibeniku, pri Akustika stageu, dok u listopadu 2012.nastupa i na festivalu u organizaciji Začarane močvare – Kantfest što označava daljnju afirmaciju u muzičkom pogledu. 2013.g. obilježena je radom na debitantskom albumu čiji se izlazak očekuje najesen. U svojim pjesmama ne krije inspiraciju i očaravanje ljubavnom tematikom, no na „meti“ tekstova su u biti svi međuljudski odnosi, njihova kompleksnost i tajne koje kriju. Uz autorsku glazbu velika je ljubiteljica tradicijske glazbe te izvrsna interpretatorica sevdaha.

Amarchord – Velebni zagrebački trio Amarchord započeo je s radom prije godinu dana kada su pozvani na etno večer Začarane Močvare. Kombinirajući razne žanrove glazbe (od raga, pa sve do etno glazbe), pomoću raznih instrumenata kao što su mandolina, ukulele i slično, stvaraju zanimljiv zvuk koji zagonetno mami nevine prolaznike na ulicama Zagreba. Ingeniozni aranžmani Krune Carića zaintrigirali bi i najučenijeg glazbenika, Palijanova neosporiva svestranost ostavlja bez daha, a slavujski glas Vanese Petrac magično osvaja i najmrzovoljnije.

Primavera – Buđenje, ponovno rađanje, obnova života… Kamenko, Hrvoje i Aleksandra glazbeno su se upoznali prije godinu dana i krenuli u pustolovinu zajedničkog stvaranja glazbe. Hrvoje se specijalizirao za irsku glazbu, Kamenko za arapsku, a Aleksandra za hrvatsko tradicijsko pjevanje. Glazba Balkana bila je ono što ih povezuje; naime, Hrvoje se u svom radu susreo s glazbom Makedonije i Bugarske svirajući u etno bendovima Pät i Vuge, Kamenko je surađivao s VIS-om Pelister i svira u Ansamblu Fractali, a Aleksandra kroz učenje narodnog balkanskog pjevanja za svoj bend Vuge te sviranjem glazbe Rumunjske i Mađarske na cimbalu. Spajanjem svih tih stilova te neobičnog instrumentarija postigli su originalan zvuk koji je u kratkom roku zapažen i glazbenici započinju s koncertima. Uskoro im se pridružuje i nova, najmlađa članica Jelena, koja svojom mladošću, entuzijazmom i doživljavanjem glazbe stvara proljetni duh u svakom pogledu. Kroz njihovu glazbu možete doživjeti svaku postojeću emociju, od one najtužnije do beskrajne sreće i veselja; meraka u svakom pogledu, s neizbježnom dozom mistike koja se provlači kroz svaku pjesmu. S obzirom da svirajući zajedno doživljavaju pravu glazbenu obnovu, izabrali su proljetno ime Rumunja – Primavara.

Ulaz na događanje je besplatan.

Venue

Centar za kulturu Novi Zagreb – Remetinec
Zagreb, Hrvatska + Google Map