Loading Events
  • This event has passed.

Novosadski Killo Killo Banda i sarajevski Velahavle u KSET-u

20 rujan, 2013Riddim’n’Culture u KSET-u je za svoj 3. rođendan odlučio počastiti sa dva koncerta na samom početku jeseni. U petak 20. rujna prvi puta će posjetiti Zagreb novosadska Killo Killo Banda, a u subotu 21. rujnja dolazi sarajevska mješavina trip-hopa, post-punka, drum’n’bassa, i synth popa, Velahavle. Rođendanska cijena karte za oba koncerta iznosit će 35 kuna.

Killo Killo Banda

Killo Killo Banda – Vojislav Malešev  poznatiji kao MC Killo Killo ili frontman grupe Drum’n’Zez okupio je bandu oko svojeg novog projekta. Muzika koju stvara sa ostalim članovima bande bazirana je na  “roots reggae-u”, a sadrži elemente pravaca od rock-steady i dance-hall-a do tipičnih karipskih stilova i skaa. Nerijetko se umiješa i zvuk balkanskog soula i veoma emotivnog, samotnjačkog bluesa. Killo Killo Banda dolazi prvi puta predstaviti se Zagrebačkoj publici. Nakon što su nastupali na EXIT-u i SZIGET-u, podijelili pozornicu s legendarnim Manu Chaom, te odradili mnogo klubskih nastupa u susjednim državama, krajnje je vrijeme da se i Zagreb upozna sa možda i najorginalnijim reggae sastavom ovih prostora.

Ovu priliku iskoristiti će i za promociju  svojeg drugog albuma „Berba“, objavljenog  u ožujku 2013. godine. Grupa stara šest godina, trenutno prolazi kroz plodno stvaralačko razdoblje, a kreativan i produktivan tim sve lakše kroz glazbu dopire do uha slušatelja.

Velahavle

Priča o bendu Velahavle započela je prije više od deset godina, kada se skupina mladića iz iste ulice u sarajevskom naselju Ciglane sastala kako bi svirali zajedno. Žanr benda Velahavle zapravo reflektira sve žanrove koje članovi benda i sami vole, i zato im je oduvijek bilo teško svrstati se u samo jednu žanrovsku kategoriju. Općenito se njihov repertoar može opisati kao fuzija trip-hopa i breaksa, a razvijali su se pod raznim utjecajima. U početku je to bio post punk, potom trip-hop s bristolskim utjecajem, a kasnije i drum’n’bass, dok u zadnje vrijeme postoje i primjese synth popa 80-tih godina kojeg svi članovi benda vole, ali je ovo prvi put da su ga uveli u svoj muzički stil.

Veliki utjecaj na njihovo stvaralaštvo imao je Kemal Okan, producent njihovog prvog albuma i čovjek čiju su muziku privatno slušali, koji je također svojim sudjelovanjem u produkciji prvog albuma odredio budući pravac benda. Prvi album „Recconect“, izdan 2005. godine, produciran je u studijima Studio 5 u Parizu u Francuskoj i Cryptic Audio u Glasgowu u Škotskoj, gdje je producent Kemal Okan finalizirao produkciju debi albuma koji sadrži osam pjesama.

Novi album, „What About Now“, izašao je u prosincu 2012. godine, u izdanju njihovog samostalnog labela Outline, a sadrži osam novih pjesama koje su žanrovski unaprijeđene u odnosu na prethodni album. Najavni single bio je „Inside Always Rains”, koji je publici predstavljen u lipnju 2012. godine, a uporedno s izlaskom albuma je 28. prosinca 2012. predstavljen i novi single „Kolortechina“. Za one koji još nisu imali priliku čuti kako Velahavle zvuči, a dobro poznaju zvuk Bilka, može se samo reći kako bi bilo divno jednom vidjeti ova dva benda kako dijele stage, te doživiti tu sinergiju koju bi stvorili.

Cijena karte u pretprodaji iznosi 25 kuna (KSET, Unska 3), a na ulazu 40 kuna. Cijena rođendanskog paketa (petak+subota)  iznosi 35 kuna (može se kupiti u pretprodaji u KSET-u.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kuna, vrijedi beskonačno dugo).

Details

Start:
20 rujan, 2013
End:
21 rujan, 2013
Cost:
25kn – 40kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , ,

Venue

KSET
Unska 3
Zagreb, Hrvatska
+ Google Map