Loading Events
  • This event has passed.

Novozelandski country pjevač Delaneyja Davidsona stiže u Route 66

15 rujan, 2019Ovaj novozelandski gospodin i probisvijet posjeduje jedan od najzanimljivijih vokala u modernoj rock muzici.

Delaney Davidson

Zagrebački klub Route 66 u nedjelju 15. rujna ugostit će novozelandskog country pjevača Delaneyja Davidsona.

Ovaj novozelandski gospodin i probisvijet posjeduje jedan od najzanimljivijih vokala u modernoj rock muzici. Vokal koji ćete prepoznati istog trena kada ga čujete. Ne samo što je jedinstven i sugestivan, već je istovremeno mračan i melankoličan, a na trenutke takav da ledi krv u žilama. Bowie + Murphy + Brel na nekonvencionalan i čudan country način koji Delaney skladno miješa s drugim, uglavnom europskim stilovima.

Glazbena karijera Delaneyja Davidsona započinje 2002. s kultnim švicarskim bendom The Dead Brothers s kojima je snimio dva albuma („Flamend Herz“ 2004. i „Wunderkammer“ 2006. oba za Voodoo Rhythm Records) i svirao sve turneje u tom periodu.

Godine 2007. objavljuje prvi solo album „Rough Diamond“, 2008. drugi „Ghost Songs“, a 2010. „The Port Of Amsterdam“ i „Self Decapitation“. 2011, izlazi mu i peti solo album „Bad Luck Man“ (Voodoo Rhythm) nakon kojeg njegova solo karijera dobija ozbiljan uzlet.

Godine 2012. snima album „Sad But True – Volume One“ sa mladim i talentiranim Marlonom Williamsom i nekoliko novozelandskih kolega. Taj album donosi mu prvu ozbiljnu nagradu na domaćem terenu kao najbolji country album novozelandske produkcije te godine. Pomalo paradoksalno s obzirom da je karijeru stvorio izvan Novog Zelanda, a i iz razloga što elaneyi živi poput vagabunda, stalno je na putu, na turnejama po Europi i Americi.

U 2013. sa sličnom ekipom izdaje „Sad But True – Volume Two“ u vlastitoj režiji, a 2014. i treći dio „Sad But True – Volume Three“, koja će ga ustoličiti na poziciji apsolutnog šampiona novozelandskog country zvuka, a kao potvrdu ove tvrdnje krajem 2014. po treći put zaredom kao najbolja country pjesma godine izabrana je upravo pjesma koju je Delaney napisao (“Whiskey & Kisses”; napisao i otpjevao s Tami Neilson). 2014. godine DD objavljuje još jedan album kao solo autor „Swim Down Low“, a 2015. čak dva: „Diamond Dozen“ na vinylu za Squoodge Records I u jako ograničenoj količini koja je planula u roku od dva dana i „Lucky Guy“ za Rough Diamond / Southbound Music. Prošle godine objavio je sjajan album „Shining Day“, a ove čak dva u prvoj polovini: „One Hand Loose“ eksperimentalni blues/noise projekt s Bruceom Russellom i „Word Gets Around“ s Barryjem Saundersom.

Očito je da je Delaney Davidson vrlo plodan autor. U dvanaestak godina snimio je osam solo i pet albuma sa novozelandskim kolegama. Istovremeno, proputovao je planetu i svirao u takoreći svakom baru i klubu u Americi, Australiji i zapadnoj Europi.

Ulaznice su u prodaji na šanku Route 66 po cijeni od 30 kuna.

Details

Date:
15 rujan, 2019
Time:
20:00 - 23:30
Cost:
30kn
Event Categories:
,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Route 66
Zagreb,