Loading Events
  • This event has passed.

Obrani park, obrani grad – Veliki prosvjedni skup u parku Trnjanska Savica

10 rujan, 2016Inicijativa ‘Čuvamo naš park’ u suradnji s ‘Pravom na grad’ u subotu 10. rujna s početkom u 12:00 sati organizira centralni prosvjedni skup ‘Obrani park, obrani grad’ u Parku Trnjanska Savica.

Obrani park - obrani grad
Obrani park – obrani grad

Veliko subotnje okupljanje bit će još jedna u nizu akcija stanovnika Savice okupljenih u Inicijativi, a koji se bore za trajno očuvanje parka u njegovom sadašnjem obliku, protiv bilo kakve gradnje u njemu te za pronalaženje primjerene lokacije za crkvu kroz dijalog u kojem će se čuti i njihov glas.

 

“Obrani park, obrani Grad” započet će u 12:00 i trajati do 13:30 sati. U službenom djelu okupljenima će se obratiti predstavnici Inicijative i organizatori skupa, a zatim će zasvirati će Kawasaki 3P, Dunja Knebl, Miki Solus, Šumski, Vibrica, Drum’n’bijes i Zli bubnjari. Uz njih će u prostoru parka nastupiti performeri iz Cirkorame, klaunovi koji će odigrati predstavu i držati radionicu, a sprema se i izložba dječjih likovnih radova. Poseban dio programa bit će mali performance kojim će se vizualizirati veličina preko 45 metara visokog zvonika planiranog crkvenog kompleksa koji je digao na noge ne samo ovo naselje uz Savu, nego i mnoge druge. Osim protesta događaj će kroz popodnevno druženje svih generacija pokazati pravu ulogu parka u funkcioniranju naselja poput Savice.

 

Podsjetimo, mimo bilo kakvih razgovora sa stanovnicima ovog zagrebačkog kvarta, a pogotovo onima koji žive odmah uz park izdana je zasad još nepravomoćna lokacijska dozvola za izgradnju crkvenog kompleksa u Parku Trnjanska Savica. Otimanje parka načinima skrivenim od javnosti i izbjegavanjem demokratskih procedura pokazuje se sva drskost gradonačelnika i gradskih vlasti prema jedinim vlasnicima i financijerima – građanima.

 

Unatoč nekim medijskim natpisima borba za očuvanje parka tek ulazi u svoju najžešću fazu, a veliki subotnji protest pokazat će koliko jak može biti glas građana. U subotu se Zagreb brani na Savici.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Venue

Park Trnjanska Savica
Zagreb, Hrvatska + Google Map