Loading Events
  • This event has passed.

‘Obustava radova’ Montažstroja u Pogonu Jedinstvo

5 listopad, 2015Montažstroj poziva građane da ga podrže u ‘Obustavi radova’ 5., 6. i 7. listopada 2015. godine u Pogonu Jedinstvo.

Montažstroj - Obustava radova
Montažstroj – Obustava radova

Umjetnički kolektiv Montažstroj polako se približava isteku 25. godišnjice svoga djelovanja. U ovoj godini svojim smo kazališnim izvedbama oduševili publiku u Zagrebu, Rijeci, Ljubljani, Splitu, Zadru, Leipzigu, Dresdenu i Skopju. Filmski prvijenac doživio je prikazivanja u Hrvatskoj, Srbiji, Sjedinjenim Američkim Državama, Bosni i Hercegovini, Slovačkoj, Rumunjskoj, Mađarskoj i Češkoj. Osvajane su nagrade, organizirane tribine i edukativne radionice, te se udarno prionulo stvaranju novih umjetničkih društveno angažiranih djela publiku koja iz godine u godinu raste.

 

Unatoč svemu tome, taj kulturni kolektiv niti nakon četvrt stoljeća ustrajnog djelovanja nema osnovne prostorne uvjete za rad. Svoj status kulturnog beskućnika privremeno je riješen u Zagrebačkom centru za nezavisnu kulturu i mlade – Pogon, u kojem se priprema jedinstvena umjetnička akcija.

 

“Kako bismo upozorili na nemogućnost daljnjeg djelovanja bez trajnog rješenja prostornog problema, privremeno obustavljamo sve radove na stvaranju novih, društveno angažiranih umjetničkih djela namijenjenih građanima grada Zagreba. Ovim performansom ukazujemo na važnost transparentnog i kolektivnog upravljanja zajedničkim prostornim resursima i javnim dobrima našega grada. Pozivamo vas da nas podržite u “Obustavi radova” koju ćemo održati 5., 6. i 7. listopada 2015. godine u Pogonu Jedinstvo. Performans “Obustava radova” odvijat će se u terminu od 19 do 23 sata. Svi koji nas žele podržati mogu doći i otići tijekom performansa kada žele”, poručuju iz Montažstroja

Details

Start:
5 listopad, 2015 u 19:00
End:
7 listopad, 2015 u 23:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Pogon Jedinstvo
Zagreb, Hrvatska + Google Map