Loading Events
  • This event has passed.

Odvalimo se poezijom/obični susreti u Booksi: Ivica Đikić – lice pjesnika

25 svibanj, 2019U književnom klubu Booksa u Zagrebu u subotu 25. svibnja u 19 sati održat će se pjesnička tribina pod nazivom ‘Odvalimo se poezijom/obični susreti: Ivica Đikić – lice pjesnika’.

Ivica Đikić (Foto: promo)

Ivicu Đikića poznajemo nadasve kao vrsnog novinara, feralovca, scenarista izuzetno uspješne serije “Novine”, autora romana Cirkus Columbia, poznajemo ga kao autora dokumentarnog romana Beara, dobitnika književne nagrade T- portala za knjigu Sanjao sam slonove 2012. godine, autora političkih biografija… No, koliko Ivicu Đikića poznajemo kao pjesnika?
Stoga ćemo na tribini “Odvalimo se poezijom” ove subote u Booksi s Ivicom razgovarati o poeziji i zajedno čitati pjesme iz njegove knjige Ostatak svijeta (HDP, 2012.).

Pjesnički susreti pod nazivom “Odvalimo se poezijom” od početka godine održavaju se u Booksi jednom mjesečno, u formatu “običnih susreta” u kojima publika i gosti zajedno sudjeluju u čitanju i razgovoru.

Ove je zime pjesnička platforma “Odvalimo se poezijom” oglasila prikupljanje knjiga poezije, te se iz te akcije izrodio format nazvan “obični susreti”, gdje teme i kontekste temeljimo upravo na prikupljenim knjigama. Publika i gosti sudjeluju zajedno, razgovaraju i čitaju, na horizontalnoj razini. Knjigu Ostatak svijeta dobili smo od Hrvatskog društva pisaca.

Pjesme će nas čekati isprintane za zajedničko čitanje. Uključite se, otvoreno je za sve!

Susret će moderirati Sanja Baković, voditeljica projekta “Odvalimo se poezijom”.

Details

Date:
25 svibanj, 2019
Time:
19:00 - 22:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , ,

Venue

Booksa
Zagreb,