Loading Events
  • This event has passed.

Ogenj i Atma Mundi Ensemble u sklopu MIMO projekta u MSU

3 lipanj, 2018Osmi i završni koncert pete MIMO sezone održat će se 3. lipnja u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, uz izravan prijenos na Prvom programu Hrvatskoga radija i live videostreaming. Pod naslovom ‘Domaći etno i svjetski jazz’ MIMO predstavlja Ogenj i Atma Mundi Ensemble.

  • 2
    Shares
Ogenj i Atma Mundi Ensemble u sklopu MIMO projekta u MSU

Ogenj je koprivnički folk rock bend koji je svoju priču počeo krajem 2015. Nastao je kao akustični trio, a danas broji pet članova. Glazba koju Ogenj stvara mješavina je čistog rock’n’rolla s primjesama punka, a sve je to skupa obogaćeno pitkom lirikom na nezamjenjivom kajkavskom uz dodatak tamburice i violine. Balade, poskočice, poguranci, doskočice, zborna pjevanja, prštanje energije, znoj i suze dio su svake dobre tradicijske fešte pa tako i koncerata Ognja.

Atma Mundi Ensemble zamišljen je ponajprije kao kontinuirana suradnja hrvatskih i inozemnih glazbenika koji svojim bogatim instrumentarijem putuju kroz svjetsku glazbu i to putovanje dočaravaju slušateljima. Petu sezonu projekta MIMO zatvaramo uz putovanje njihovim posljednjim albumom ‘The Road to Skitacha’.

Kako bi publici što bolje predstavili glazbenike, kao i do sada, tijekom koncertne stanke razgovara se sa stručnim gostima iz svijeta glazbe koji komentiraju koncert, izvođače, te scenu općenito. Ove nedjelje sugovornici su uvaženi gosti: Davor Hrvoj (Umjetnički voditelj jazz projekata HDS-a / Urednik Hrvatskog jazz portala / Jazz novinar) i Aleksandar Dragaš (glazbeni kritičar – Jutarnji list / Globus).

Zbog ograničenog broja sjedala u dvorani molie se posjetitelji da dođu i osiguraju si mjesto na vrijeme. Pola sata prije početka koncerta je dovoljno. Koncert počinje točno u 20:05 sati. Preporučena donacija za koncerte je 20 kn. Sav prihod od donacija ide izvođačima. Nakon koncerta druženje se nastavlja u Spunku.

  • 2
    Shares

Details

Date:
3 lipanj, 2018
Time:
20:00 - 23:00
Cost:
20kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , ,

Venue

Muzej suvremene umjetnosti
Zagreb, Hrvatska
  • 2
    Shares