Loading Events
  • This event has passed.

Olive Classic Festival na otoku Pagu

11 kolovoz, 2018Festivala klasične glazbe održat će se od 11. do 13. kolovoza u tisućljetnim Vrtovima Lunjskih maslina, području od posebnog značaja i ponosa Luna, Grada Novalje i otoka Paga.

  • 2
    Shares
S predstavljanja festivala: Dražen Domjanić Ante Dabo Sara Domjanić Petrit Ceku Laura Pavlin (Foto: Ivan Špehar)

Prema riječima organizatora jedan od glavnih ciljeva Festivala je mladim ljudima pružiti priliku da se uz mentorstvo iskusnih kolega dokažu u njegovoj organizaciji, umjetničkom osmišljavanju i vrhunskoj izvedbi glazbenih djela. Festivalski ured vodi mlada 22-godišnja Laura Pavlin, koja je nakon jednogodišnje prakse na Međunarodnoj akademiji u Kneževini Lihtenštajn diplomirala na Veleučilištu VERN u Zagrebu, a čiji je završni rad sadržavao problematiku obogaćivanja paške kulturne ponude.

Umjetnička direktorica festivala “Olive Classic” je mlada hrvatska violinistica, 20-godišnja Sara Domjanić, predstavnica Hrvatske na natjecanju “European Young Musicians” 2014. godine u Kölnu, koja je do sada nastupala s najvećim svjetskim orkestrima. Kao umjetnička direktorica, na ovogodišnji festival “Olive Classic” pozvala je više renomiranih umjetnika, a kao rezidentne umjetnike poznatog hrvatskog gitaristu Petrita Çekua i mladu čelisticu Marie Spaemann. Ideja je da rezidentni umjetnici sviraju tijekom svih dana trajanja Festivala, u komornom i solističkom smislu, stvarajući zajedništvo i ujedno ga šireći izvan pozornice, na sve posjetitelje.

Sudionici Festivala bit će i Tetiana Lutsyk, mlada ukrajinska violinistica koja je svoje obrazovanje stekla na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, Isidora Timotijević, mlada violinistica koja svoje obrazovanje stječe u Salzburgu, Duo Aliada iz Austrije, Bogdan Laketić na harmonici i Michal Knot na saksofonu, a svi oni već imaju bogatu internacionalnu karijeru.

Također, svake godine zadnji dan Festivala posvećen je određenom europskom gradu, a ove godine to je Zagreb. Tim su povodom pozvani Zagrebački solisti, a izvodit će djela Piazzolle, Boccherinija, Vivaldija i Sorkočevića.

Svi se detalji projekta Olive Classic Festival mogu se pronaći na www.oliveclassic.eu.

  • 2
    Shares

Details

Start:
11 kolovoza u 20:30
End:
13 kolovoza u 23:30
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Lunjski maslinici
Novalja, Croatia (Local Name: Hrvatska)
  • 2
    Shares