Loading Events
  • This event has passed.

Opera ‘Carmen’ u pulskoj Areni

1 kolovoz, 2019Bizetov klasik koji će predstaviti riječki HNK režiran je posebno za prostor pulskog amfiteatra.

Opera ‘Carmen’ u pulskoj Areni

Opera riječkog HNK Ivana pl. Zajca ovoga ljeta u pulski amfiteatar dovodi jednu posve iznimnu “Carmen” kakvu se ne može vidjeti pod krovom niti jedne operne kuće na svijetu. Produkcija slavne Bizetove opere kakvu ćete moći doživjeti 1. kolovoza, u sklopu festivala Summer Classics / Ljetna klasika, režirana je posebno za Arenu, a njezine scenografske i svjetlosne intervencije pulsku će ljepoticu transformirati u dramatične španjolske krajolike i arenu za koridu.

Arenine drevne kamene tribine, inače rezervirane samo za gledatelje, isključivo će za ovu izvedbu postati pozornica, a njezina spektakularna arhitektura – scenografija predstavi. Niti gledatelji na tribinama neće biti samo pasivni promatrači. Oni će biti dio same predstave “Carmen”, koje solisti, zbor i balet pozivaju da im se pridruže u izvedbi.

Novo viđenje jedne od najizvođenijih opera u svijetu, uz jedinstveni ambijent, garantira i senzacionalnu, rasplamsanu izvedbu sjajnog ansambla. Pod dirigentskim vodstvom karizmatičnog Yordana Kamdzhalova, u naslovnoj će se ulozi predstaviti Ivana Srbljan, a u ulozi Don Josea Aljaž Farasin. Oboje su svoje interpretacije ovih uloga već prikazali internacionalnoj publici na velikim svjetskim pozornicama te su za njih dobili same riječi hvale.

Ulaznice su u prodaji u sustavu Eventima i na blagajni HNK Ivana pl. Zajca.

Details

Date:
1 kolovoz, 2019
Time:
20:00 - 23:30
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Arena Pula
Pula, Hrvatska