Loading Events
  • This event has passed.

Park sessions u Začaranoj Močvari

30 siječanj, 2019U 2019. godinu Začarana Močvara ulazi s promoviranjem kantautorske scene koja buja i buja. Prva zimska Začarana Močvara pripada predstavljanju projekta Park Sessions u srijedu 30. siječnja. Ulaz na Session je besplatan.

  • 13
    Shares
Park Sessions

Projekt je nastao u Karlovcu 2013. dok je autor Pavle Kocanjer još bio u srednjoj školi, i htio je pokrenuti karlovačku glazbenu scenu, a danas se proširio i na Zagreb gdje studira. Sam dogovara, snima i montira, i jedina beneficija mu je da u tome uživa u potpunosti. U fokusu su akustične live svirke. Počeli su sa sessionima u parkovima prema čemu je projekt i dobio ime, a danas su lokacije različite i maštovite – od dnevnih boravaka u stanovima, snježnih livada, mostića iznad nabujale rijeke, do vrha zgrade ili polja na selu. Do sada je snimljeno preko sedamdeset videa, s oko 35 različitih izvođača od čega je 18 izvođača snimljeno prošle godine. Projekt je u punom zamahu i poziv je otvoren svima koji su zainteresirani biti dio ove lijepe priče.

U ovoj večeri publika će  imati priliku uživati u projekcijama nekoliko glazbenih spotova snimljenih na različitim lokacijama, a večer će dodatno začiniti i oni koji su se našli u samim Park Sessionima.

Kantautorice i kantautori koji će svirati i predstaviti po nekoliko svojih pjesama su:

MARK ELLIOT CHANCE (Karlovac) – Raste u Karlovcu više od tri desetljeća, koliko i svira. Njegove autorske pjesme su na engleskom jeziku, a progovaraju o svemu što je inspirativno za njega, najčešće o smrti, emocijama i prirodi. Plan mu je jednostavan: svirati i snimati!

ICHABOD (Karlovac) – Mladi kantautor koji nam dolazi iz Karlovca. Ne skrivajući svoje korijene u folk glazbi, pjesme koje snima zadržavaju svoju akustičnu bazu koju krasi aranžmanima inspiriranim duhom pop glazbe 60-ih godina prošlog stoljeća.U pripremi je cijeli album uz pratnju benda.

MARTIN LADIKA (Karlovac) – Još jedno ime s bujajuće karlovačke scene. Na Park Sessionsima se predstavio s nekoliko autorskih pjesama na hrvatskom jeziku. Pjesme su klasičan folk sa dodirom karlovačkog podneblja te će ih premijerno izvesti za zagrebačku publiku.

MIRIAM (Zagreb) – U folk-rock stilu izvodi autorske stvari. Svirala po bircevima, pubovima, pokojem festivalu i underground radijima na relaciji Zagreb – London. U jesen 2018. izbacila svoj prvi EP “Heavyless”.

MAR (Zagreb) – Indie kantautorica koja se izražava skladajući melankolične tekstove i melodije.. Svira već 8 godina, a trenutno radi na autorskom albumu. Na njenu glazbu su jako utjecali The Lumineers, Jake Bugg, Tracy Chapman, Elvis i Nirvana.

KOZJAK (Zagreb) – Njegove pjesme su pretežito balade na engleskom jeziku. Glas, gitara i lagane pjesme zaraznih pripjeva i sanjive atmosfere su sve što donosi sa sobom na pozornicu. Trenutno priprema EP kojim će se predstaviti javnosti i doprinijeti hrvatskoj kantautorskoj sceni.

THE SOUNDSET (Zagreb) – The Soundset je glazbena vizija u nastanku trenutno ostvarena u okviru akustičnog dua kojeg čine Martina Huzanić i Dario Pek. Pjesme koje stvaraju su na engleskom jeziku, a nastaju pod utjecajem okoline, ljudi i svakodnevice koja ih okružuje.

  • 13
    Shares

Venue

Močvara
Zagreb
  • 13
    Shares