Loading Events
  • This event has passed.

Pat Metheny, McCoy Tyner, Pharoah Sanders i Lucky Peterson na 7. Vip JAZZG-u

10 studeni, 2011Sedmo izdanje Vip Zagreb Jazz Festivala održat će se od 10. do 13. studenog 2011. u zagrebačkom Kinu SC-a, a na programu će se i ove godine naći impresivna glazbena imena i velikani jazza: McCoy Tyner Trio featuring Jose James & Chris Potter, Pat Metheny Trio w/ Larry Grenadier & Bill Stewart, blues glazbenik Lucky Peterson te Pharoah Sanders Quartet.

Pat Metheny (RDD)

Ovogodišnji Vip Zagreb Jazz Festival će, u četvrtak, 10. studenog, otvoriti McCoy Tyner Trio featuring Jose James & Chris Potter, izvodeći djela Johna Coltranea i Johnnyja Hartmana. McCoy Tyner jedan je od najutjecajnijih klavirista čija je glazba oblikovala suvremeni jazz, a njegovu dosadašnju karijeru obilježile su mnoge značajne suradnje, kao i veliki uspjesi i priznanja. Izdao je čak 80 albuma, dobio četiri Grammyja i prestižnu nagradu Jazz Master, a uz to je uvršten i u DownBeatov Hall Of Fame. Najpoznatiju suradnju je ostvario s Johnom Coltraneom s kojim je svirao u The John Coltrane Quartetu i na kultnim izdanjima “My Favourite Things”, “Live at Village Vanguard”, “Impressions”, “A Love Supreme”.

Dražen Kokanović, direktor Festivala i Ana Mikin, PR Festivala (Foto: Walter Thompson)

Na Vip Zagreb Jazz Festivalu će, uz McCoya Tynera i njegov Trio, nastupiti i posebni gosti – saksofonist i klarinetist Chris Potter, poznat kao dugogodišnji član Dave Holland Quinteta, te nova zvijezda vokalnog jazza Jose James kojeg su kritičari časopisa DownBeat ove godine proglasili najboljim u kategoriji zvijezda u usponu karijere.

Ferrell 'Pharoah' Sanders (RDD)

Drugu večer Vip Zagreb Jazz Festivala, u petak, 11. studenog, sa svojim trijom će nastupiti slavni jazz gitarist Pat Metheny. Metheny je poznat kao svestrani glazbenik, skladatelj i gitarist vrhunske tehnike, maštovite improvizacije i originalnog zvuka. U svojoj dugogodišnjoj karijeri postigao je zavidnu popularnost i osvojio brojne nagrade i priznanja, uključujući 18 Grammyja u različitim kategorijama i tri zlatne ploče. Dalje>>

Venue

Kino SC
Zagreb, + Google Map