Loading Events
  • This event has passed.

Pet izvrsnih bendova na 5. rođendanu Pot liste

1 ožujak, 2014Mjesto je Attack!, datum je 1. ožujka, a nastupit će pet izvođača: My Buddy Moose,The Marshmallow Benchwarmers, Gods Of Chaos, Esc Life i Sleepyheads.

5. Rođendan Pot liste u Attacku

Prošlo je pet godina od kada se ekipa nekadašnje emisije na Radio Studentu odlučila reinkarnirati na internetu. Od tada je napisano oko 1.200 recenzija i gomila drugog sadržaja, prvotna petorka se proširila za 10-ak ljudi, a svake godine krajem veljače/početkom ožujka slavii rođendan s dragim prijateljima i čitateljima.

Prošle godine je rođendanska zabava održana u vidu koncerta, a kako se ekipi s Potlista.com taj koncept svidio, onda nije bilo razloga da to ne ponovimo i ove godine. Mjesto je isto – Attack!, datum je 1. ožujka, a nastupit će pet izvođača: My Buddy Moose,The Marshmallow Benchwarmers, Gods Of Chaos, Esc Life i Sleepyheads. Nakon koncerta glazbu će puštati Ivan Ramljak sa svojim poznatim programom Moovare.

My Buddy Moose – Ove Riječane ne treba posebno predstavljati. Ove godine My Buddy Moose obilježavaju desetu godišnjicu rada, a u tom razdoblju su snimili tri odlična albuma, surađivali s Howe Gelbom, Chrisom Eckmanom i drugima, a iako su na prošlogodišnjem albumu „Shine! Shine! Shine!“ malo skrenuli prema power popu i garage rocku, My Buddy Moose se s pravom mogu nazvati prvacima americana zvuka na ovim područjima.

The Marshmallow Benchwarmers – „The Marshmallow Notebooks“ je po izboru Potliste najbolji album u 2013., a „Define Success“ je završio na trećem mjestu godišnje liste. Bilo teško zamisliti rođendan bez lude one night stand kombinacije ovih bendova.

Gods Of Chaos – Čisto da se ne biste previše opustili uz metiljave melodije ostalih bendova. Fuck your corpsepaint. Fuck your Vans shoes. Fuck your photo in the woods. Fuck your trucker hat. Fuck your Black Flag vintage shirt. Fuck your bulletbelt. Fuck the band on your back-patch. Fuck your record collection and fuck your scene. March into perdition.

Esc Life – Prošle godine predstavili je The Press, a ove godine na Potlistinom rođendanu svoj će prvi koncert održati grupa Esc Life. Možda bih se moglo nazvati i supergrupom jer je Naranča svirao u brdo bendova (Hemendex, Nina Romić, Polja lavande, Death Disco…), Ante je već godinama u St!llnessu, Elvisa znate iz Man Zero, a Sanjina iz Umora. Kažu da sviraju neki indie-rock pa treba čuti kako i to zvuči.

Sleepyheads – Vedran, Domagoj, Daniel i Gišo se već neko vrijeme motaju po sceni, a sa Sleepyheads su prošle godine skrenuli pažnju svojim odličnim indie-rockom ala Bulit To Spill, The Hold Steady, Sebadoh.

Moovare by Ivan Ramljak – Ne znate za Moovare? Niste nikada plesali na tom partyju? Onda je pravo vrijeme da to promijenite jer će vas Ivan Ramljak nakon koncertnog maratona natjerati na mrdanje udova u još jednoj reinkarnaciji kultne slušaonice.

Cijena ulaznice: 35 kuna