Loading Events
  • This event has passed.

Peterostruka Grammyjevka Dianne Reeves u KD Vatroslav Lisinski

20 ožujak, 2018Dana 20. ožujka u velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog nastupit će glasovita jazz pjevačica Dianne Reeves.

  • 6
    Shares
Dianne Reeves (Foto: promo)

Peterostruka dobitnica nagrade Grammy, Dianne Reeves, jedna je od najistaknutijih jazz-pjevačica na svijetu. Njezin je uspjeh rezultat nevjerojatne virtuoznosti, jedinstvenog pristupa jazz i R&B glazbi te posebne improvizacijske snage.

Glasom je obogatila film Georgea Clooneyja “Good Night and Good Luck”, koji je dobio šest nominacija za nagradu Oscar, dok je Reeves osvojila Grammy za interpretaciju u kategoriji Najbolje jazz pjevačice.

Prvi je album “Welcome to My Love” objavila davne 1982., dok je njezin aktualni album “Beautiful Life” objavljen prije tri godine. Slušatelja vodi na glazbeno putovanje od dvanaest pjesama s obradama “Waiting in Vain” Boba Marleyja, “Dreams” Fleetwood Mac, “I Want You” Marvina Gayea i “32 Flavors” Ani Difranco. Donosi najbolje od jazz-glazbe 21. stoljeća, u kojoj se vješto prožimaju elementi R&B, pop i latino žanrova.

Na albumu gostuju Gregory Porter, Lalah Hathaway, Robert Glasper, Esperanza Spalding i Richard Bona; najkvalitetniji glazbenici još su jedna potvrda vrhunskog remek-djela.

U dugogodišnjoj karijeri surađivala je s Berlinskom filharmonijom predvođenom Simonom Rattleom, Simfonijskim orkestrom Chicaga te Losangeleskom filharmonijom. Prva je pjevačica koja je nastupila u Koncertnoj dvorani Walta Disneyja.

„Cijeli život volim i upoznajem glazbu s raznih krajeva svijeta. Moji albumi su jedno, a nastupi uživo nešto potpuno drugo. To je improvizacija. U velikom dijelu programa radim ono što želim, što osjećam u tom trenutku. Melodija jednostavno dolazi iz mene i samo je nadograđujem“, o svojim je koncertima izjavila velika umjetnica.

Dobitnica je počasnih doktorata najuglednijih svjetskih glazbenih institucija Berklee College of Music i Juilliard School.

Ove godine bit će joj uručena posebna nagrada Sjedinjenih Američkih Država – titula Jazz majstora, najviša i najuglednija koju glazbenik toga žanra može osvojiti.

U pratnji na zagrebačkom koncertu će se pojaviti:

Peter Martin, glasovir
Romero Lubambo, gitara
Reginald Veal, kontrabas
Terreon Gully, bubnjevi

Cijene ulaznica u rasponu od 200 do 320 kuna na blagajni koncertne dvorane.

  • 6
    Shares

Details

Date:
20 ožujak, 2018
Time:
19:30 - 23:00
Cost:
200kn – 320kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Kd Vatroslav Lisinski
Zagreb, Hrvatska
  • 6
    Shares