Loading Events
  • This event has passed.

Phoenician Drive u Močvari

6 ožujak, 2019U ovom izdanju Vrelo zvuka, Močvarin program koji promovira world music, odlazi u pravu avanturu – 6. ožujka u goste dolazi grupa koja je spojila modernu, zapadnjačku glazbu s tradicijskim elementima.

  • 3
    Shares
Phoenician Drive (Izvor: Bandcamp)

Zanima vas glazbeno putovanje u nepoznato? Spajanje naizgled nespojivog? Uživanje u glazbi koju do sada niste mogli čuti previše puta? Otkrivanje mladog benda koji ima itekakav potencijal postati veliko ime za godinu-dvije? Sve to vam nudimo u gostovanju Phoenician Drive u Močvari, a najbolje od svega je da za uživanje u ovom koncertu ne morate biti zaljubljenik u određeni glazbeni žanr jer ovi Belgijci imaju “za svakoga ponešto”.

Phoenician Drive za sebe kažu kako sviraju orijentalni kraut rock, a mi svemu tome dodali i prefiks post. No, bez ozbira kako nazvali njihovu glazbu, Phoenician Drive će vas odvesti na jedinstveno glazbeno putovanje kakvo ste rijetko kada imali priliku doživjeti u domaćim klubovima.

Bend je nastao 2015. s idejom spajanja naizgled nespojivih glazbenih utjecaja. Trebao je to biti “klasični” kraut rock/pishodelični bend na tragu Amon Düül II, Os Mutantes, Can, NEU!, Faust ili Cluster, a onda su članovi benda otkrili istočnjačku glazbu, kako onu tradicijsku, tako i psihodeličnu rock scenu iz Turske koja je bila izuzetno bogata šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Samim time dodali su oud i darbuku u svoj glazbeni set, ubacili istočnjačke elemente u glazbu koju su svirali i dobili – orijentalni kraut rock koji zna iskočiti u druge glazbene okvire – od flamenca preko jazza do balkanskig ritmova.

Phoenician Drive dolaze u Zagreb promovirati svoj prvi, istoimeni album objavljen u listopadu prošle godine za SK Records. Za njega su već dobili mnoge pohvale od strane kritike te pozive za mnoge festivale. S obzirom kako zvuče, ne bi nas čudilo da Phoenician Drive uskoro budu prave zvijezde world music scene. Ne propustite stoga ovaj koncert.

Vrelo zvuka je novi projekt posvećen promociji etno/world music/tradicijske glazbe koji se odvija pod umjetničkim vodstvom Emira Fulurije.

Upad: 35 kn. Ulaznice se prodaju na blagajni kluba od 21:00 h.

  • 3
    Shares

Details

Date:
6 ožujka
Time:
21:00 - 23:30
Cost:
35kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Močvara
Zagreb
  • 3
    Shares