Loading Events
  • This event has passed.

Pikto u gostima u Tehničkom muzeju: Izložba ‘Voajer – Volume1’ Maria Romode

20 srpanj, 2018Galerija Pikto ovoga ljeta gostuje u Hali V Tehničkog muzeja Nikola Tesla u sklopu programa Ljeto u Tehničkom.

  • 1
    Share
Voajer 3 – autor: Mario Romoda

Pikto u gostima naziv je serije od četiri pop up izložbe mladih hrvatskih umjetnika koje galerija Pikto predstavlja svakoga petka.

U petak 20.07.2018. u 19 sati na trećoj pop up izložbi ciklusa Pikto u gostima svoje najnovije radove iz ciklusa Voajer – Volume 1 predstavlja umjetnik Mario Romoda.

Izložba se može razgledati od 20. – 26.07.2018. u petak od 19 do 23, u subotu i nedjelju od 14 do 19, a od ponedjeljka do četvrtka od 15 do 19 sati.

Iz predgovora izložbe:

Mario Romoda je početkom 2017. godine započeo umjetnički projekt Voajeri koji je i dalje u nastajanju. Pozvao je prijatelje na Facebooku da mu šalju svoje profilne fotografije iako su mu one bile dostupne i bez dopuštenja. Umjetnik je potaknut životom u virtualnom svijetu odlučio naslikati svoje prijatelje s društvenih mreža na način da ih prenese s profilne fotografije na slikarsko platno. Nakon svakog završenog portreta označavao je prijatelje na spomenutoj društvenoj mreži slažući profilnu fotografiju uz njenu reprodukciju, sliku na platnu i stiroporu. Umjetnik je na taj način virtualni svijet obrnutim procesom ponovno pretvorio u realni.

U najnovijem ciklusu Voajeri, Romoda također koristi prepoznatljive boje i poteze kista koji su postali dio stila ovog mladog umjetnika koji je već doživio značajno priznanje na domaćoj likovnoj sceni. Pojavom društvenih mreža „špijuniranje“ virtualnih prijatelja postalo je sastavni dio svakodnevice. Ovaj mali prozor u intimu drugih ljudi stvorio je posve novi oblik ljudskog ponašanja koji pojedincima omogućava da se predstave u željenom ruhu i obliku. Taj brend nastaje u onom trenutku kada pravi izraz tuge zamijeni osmijeh s reklame jer kako sam umjetnik kaže – „istinski ljudski osjećaji u tom prostoru ne postoje kao realni već su sastavni dio digitalnog paralelnog svemira u kojem naš avatar poprima ljudski oblik“.

Hala V otvara vrata u petak u 17 h, dok se izložba otvara u 19 h. Ulaz je besplatan.

  • 1
    Share

Details

Start:
20 srpanj, 2018 u 19:00
End:
26 srpanj, 2018 u 23:30
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,
  • 1
    Share