Loading Events
  • This event has passed.

Pioniri Tvornice Zvuka predvođeni Nenadom Sinkauzom otvaraju 4. Izlog suvremenog zvuka u Zagrebu

4 svibanj, 2016Neobični edukativni projekt Nenada Sinkauza (East Rodeo) otvara 4. Izlog suvremenog zvuka u srijedu 4. svibnja s početkom u 19 sati u MM Centru zagrebačkog SC-a.

Pioniri Tvornice Zvuka (Foto: Damir Žižić)
Pioniri Tvornice Zvuka (Foto: Damir Žižić)

U siječnju 2016. Muzički salon pokrenuo je novi projekt – radionicu elektroničke i improvizirane glazbe za djecu Tvornica zvuka pod vodstvom glazbenika i skladatelja Nenada Sinkauza. Radionica se održavala svakog utorka, kroz protekla četiri mjeseca, a bila je namijenjena djeci u dobi od 7 do 10 godina. U ovom su se edukativnom projektu mali glazbenici budućnosti upoznavali s mikrofonima, efektima, sintetitizatorima itd, a kroz upotrebu vlastitog glasa (i tijela) i audio opreme Sinkauz ih je učio i osnovama improvizacije. U Tvornici zvuka glazba se proizvodi upotrebom različitih predmeta, efekata, live samplingom, moduliranjem glasa, ali prije svega igrom, kroz koju Pioniri Tvornice zvuka dolaze do svojevrsne instant kompozicije na nivou prilagođenom upravo njihovom uzrastu, percepciji i spoznaji o glazbenoj umjetnosti. Za kraj četveromjesečnog muzičkog druženja, upravo glazbenici budućnosti svojim kratkim improvizatorskim nastupom pod vodstvom Nenada Sinkauza otvaraju četvrto izdanje Izloga suvremenog zvuka.

 

Pioniri Tvornice zvuka: Mirej Đurović, Max Foretić, Vanda Heidl, Dan Herceg, Vlado Krpan, Melkior Midžić, Oskar Rasol, Alma Skadrak, Asiya Skadrak, Sofia Stajčić, Marica Vukelić, Rajna Vukelić, Šime Vukelić, Žana Zaninović.

Pioniri Tvornice Zvuka (Foto: Damir Žižić)
Pioniri Tvornice Zvuka (Foto: Damir Žižić)

“Pokušavam djeci objasniti da muzika nije samo ono što se čuje na televiziji, strofa i refren, da to nisu samo pop pjesmice niti samo klasična glazba. Veliki fokus stavljam na slušanje. Zapravo ih pokušavam učiti da slušaju jedan drugoga i to što rade. I pokušavam ih učiti svirati raznim predmetima, vrećicama za smeće, stiroporima, i tako dalje, i onda zajedno moduliramo te zvukove kroz efekte.” Nenad Sinkauz.

 

“Imati nekoga kao što je Nenad Sinkauz, čovjek koji radi u eksperimentalnom rock bendu, koji zna kakvi su svjetski tokovi, mislim da je to izvrsna situacija. Kad takav čovjek odluči raditi s djecom to je prilika koja se ne propušta.” Zoran Stajčić.

Pioniri Tvornice Zvuka (Foto: Damir Žižić)
Pioniri Tvornice Zvuka (Foto: Damir Žižić)

Nenad Sinkauz (1980.) je magistrirao etnomuzikologiju u Padovi. Po zanimanju je skladatelj i izvođač u glazbenim, plesnim, kazališnim i multimedijskim projektima. 2002. godine osniva sastav East Rodeo u sklopu kojega surađuje s nizom međunarodnih jazz i rock glazbenika, spajajući avant-rock, živu elektroniku, noise, eksperimentalnu i improviziranu glazbu. Sinkauz je autor i izvođač u hvaljenom audovizualnom projektu … day of the year koji kroz improvizaciju i live sampling istražuje odnose zvuka i videa. Kao skladatelj i izvođač surađuje s velikim brojem glazbenika, koreografa, kazališnih i filmskih redatelja u Hrvatskoj i inozemstvu: Mala Kline, Dalibor Matanić, Marc Ribot, Warren Ellis, Greg Cohen, Ivana Sajko, Franka Perković, Roberta Milevoj, Francesco Scavetta, Mikiko Kawamura, Matija Ferlin, Petra Hrašćanec, Saša Božić, BADco i drugi.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Details

Date:
4 svibanj, 2016
Time:
19:00 - 20:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , ,

Venue

MM Centar
Zagreb, Hrvatska + Google Map