Loading Events
  • This event has passed.

Pjesma za izbjeglice / A Poem for Refugees / Un poema para los refugiados u Booksi

21 ožujak, 2016U ponedjeljak, 21. ožujka na Međunarodni dan poezije i Međunarodni dan eliminacije rasne diskriminacije, te i na prvi dan proljeća u 18 sati u Booksi će se, kao dio velike međunarodne akcije, održati čitanje pjesama za izbjeglice. Događanje organizira Hrvatski P.E.N. centar, CMS – Inicijativa za podršku izbjeglicama ‘Dobrodošli’ i klub Booksa.

Pjesma za izbjeglice u Booksi
Pjesma za izbjeglice u Booksi

World Poetry Circle iz Atene i međunarodni PEN centri, među kojima i Hrvatski P.E.N. centar, organiziraju čitanje poezije za izbjeglice na raznim lokacijama u svijetu.

Lidija Bajuk
Lidija Bajuk

Osim hrvatskih pjesnika, Sibile Petlevski, Sanje Lovrenčić, Lidije Bajuk, Tonka Maroevića, Mladena Machieda, Drage Štambuka, Monike Herceg, Marine Katinić, Ane Škvorc, Lane Derkač, Branka Čegeca, Luke Mavretića, Tomice Bajsića… a povodom Međunarodnog dana eliminacije rasne diskriminacije čitat će se i pjesme (na arapskom i u prijevodu) znamenitog sirijskog pjesnika Nizara Qabbanija, što priređuje Centar za mirovne studije i Inicijativa za podršku izbjeglicama “Dobrodošli”. Nizara Qabbanija će na arapskom čitati prof. Tatjana Paić-Vukić, koja će pročitati i jednu pjesmu sirijskog pjesnika Adonisa. Na engleskom će čitati Cody McClain Brown, autor bloga Zablogreb.