Loading Events
  • This event has passed.

Plan za bijeg na dan izbora u Tehničkom muzeju Nikola Tesla

7 studeni, 2015U subotu 7.11. i nedjelju 8. 11. od 11 sati u Planetariju Tehničkog muzeja svoj plan za bijeg u bolju budućnost zainteresiranoj će javnosti predstaviti Nikola Tesla i Mark Twain. Dio je to ciklusa malih radiofonijskih izvedbi, naslovljenog ‘Drugi plan za bijeg’.

'Drugi plan za bijeg'
‘Drugi plan za bijeg’

Prvi Plan za bijeg proveo se u listopadu 2014. godine, a njegove pokretačice su Pavlica Bajsić Brazzoduro i Ljubica Letinić koje ističu kako je drugi ciklus malih radiofonijskih izvedbi nastavak pustolovine koju su započeli predstavom Hoerspiel: mala igra za slušanje (i gledanje). Radi se o hodanju po rubu radija i teatra, ovdje u zadatosti kratke forme pozvani umjetnici na temu bijega istražuju moguća područja borbe zvuka i izvedbe.

 

U sklopu Drugog Plana za bijeg u Planetariju Tehničkog muzeja bit će izveden autorski projekt „T’N’T“, Maje Sviben, Vedrana Peternela i Nore Krstulović, a koji donosi slabo poznatu priču o prijateljstvu Nikole Tesle i Marka Twaina i njihovom planu za budućnost čovječanstva. Publika će tu radiofonsku izvedbu Danijela Ljuboje i Žarka Potočnjaka moći pogledati 7. i 8. studenog u 11 sati u Planetariju Tehničkog muzeja Nikole Tesle.

 

Detaljniji program možete pronaći na Facebook eventu Drugog plana za bijeg .

 

Ulaz na sva događanja, osim “Mijena srca”, je 20 kn. Sav prihod ide za hranu i toplu odjeću izbjeglicama i onima koji bdiju nad njima. Također, organizatori pozivaju publiku da donese „po jedne dječje čarapice ili štramplice ili kapu, rukavice, šal…onoliko koliko stane u džep vašeg kaputa na putu do naših izvedbi. Sve će putem humanitarne inicijative Are you Syrious biti podijeljeno djeci i bebama koja pri temperaturama blizu 0 stupnjeva Celzijusa noće na otvorenom, na poljima i u šumama, zapeli u labirintima naših neodgovornih politika.“

 

Drugi Plan za bijeg ostvaren je u produkciji Multimedijalne kolibe te suradnji s umjetničkim kolektivom SKROZ, Zvjezdarnicom Zagreb, Muzejem prekinutih veza, Tehničkim muzejem Nikole Tesle, Hrvatskim centrom ITI i Are you Syrious, a uz potporu Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba.

 

Autori Drugog Plana za bijeg pamte godinu u kojoj je nestala Marina Viculin (1957. – 2015.) i godinu u kojoj obilježavamo 90-i rođendan Zvonimira Bajsića (1925. – 1987.)

Details

Start:
7 studeni, 2015 u 11:00
End:
8 studeni, 2015 u 14:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Tehnički muzej
Zagreb, Hrvatska + Google Map