Loading Events
  • This event has passed.

‘Pluća’ premijerno dišu u Teatru EXIT

26 studeni, 2016Nakon sisačke premijere održane u ponedjeljak, u subotu 26. studenog, u Teatru EXIT, u 20 h, održat će se zagrebačka premijera predstave ‘Pluća’ Duncana MacMillana u režiji Aide Bukvić.

'Pluća' (Foto: Miroslav Arbutina)
‘Pluća’ (Foto: Miroslav Arbutina)

Teatar EXIT, u koprodukciji s Gradskim kazalištem Sisak, na kazališnu scenu donosi zanimljiv komad jednog od najznačajnijih britanskih pisaca današnjice, Duncana Macmillana, čiji tekstovi preispituju probleme roditeljstva, klimatskih promjena te iscrpljivanja resursa našeg planeta.

 

U središtu pozornosti je mladi par koji interpretiraju Amar Bukvić i Jadranka Đokić. On i Ona mladi su, obrazovani i ekološki osvješteni. Recikliraju, gledaju dokumentarce i umjetničke filmove, čitaju knjige o pravim stvarima, voze se biciklima i kupuju od onih koji ne izrabljuju. Ali se i voze automobilima, kupaju u kadi i ponekad ostave vodu da curi bez prave potrebe.

 

Može li se imati dijete i istovremeno biti ekološki osvješten, tek je jedna od dvojbi koja će se pojaviti kada jednog popodneva On „predloži dijete“. A Ona se previše brine, previše razmišlja i ima veliku, zaista veliku potrebu razgovarati o svemu, pažljivo razmotriti, jer sve učinjeno mora biti i dobro promišljeno.

 

„Pluća“ su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postala stil življenja. Slalom prepun sumnji, strahova i potrebe za bliskosti, u kojem se neka vrata promaše, na nekima se izgubi previše vremena dok se neka zahvate baš onako kako treba, u pravom trenutku na pravom mjestu kada se ipak dogodi Život.

 

Reprizne izvedbe u EXIT-u su 1., 10. i 17. prosinca 2016. Cijena ulaznica je 40-70 kn.

Details

Date:
26 studeni, 2016
Time:
20:00 - 23:00
Cost:
Kn40 – Kn70
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Teatar Exit
Ilica
Zagreb, Hrvatska
+ Google Map