Loading Events
  • This event has passed.

Počinje nova sezona projekta MIMO – Medijski Inventar Muzičkih Originala

5 listopad, 20145. listopada 2014. održava se 1. MIMO koncert u Muzeju suvremene umjetnosti uz izravan prijenos na Prvom programu Hrvatskoga radija, a nastupit će zagrebački Svemir i pulski The Chweger.

Svemir (Foto: Marko Plečko)

Počinje nova sezona MIMO projekta koja predstavlja novu „rundu“ kvalitetne, autentične i originalne glazbe marljivo stvarane mimo etera, sa zadaćom upoznavanja šire javnosti s vlastitim kulturnim bogatstvom i raznolikošću hrvatske glazbene scene.

Glavni cilj MIMO projekta je osigurati vidljivost i kontinuirani razvoj autentičnoga glazbenog stvaralaštva u Hrvatskoj koje uspješno prati europske trendove te je prepoznato i cijenjeno i kod nas i u svijetu.

MIMO je pokrenut je u partnerstvu udruge Vibra, FREE STAGE-a i HRT-a temeljenom na zajedničkim ciljevima i težnjama ka doprinosu pozitivnim promjenama na hrvatskoj glazbenoj sceni. Važni i nezamjenjivi suradnici u projektu su MSU i Grafička škola Zagreb.

Druga sezona MIMO-a drži se i dalje istog koncepta i na svakom koncertu će predstaviti dva izvođača, jednog samostalnog (u nekim slučajevima duo ili trio) i jedan glazbeni sastav. Kako bi publici što bolje predstavili izvođače, voditeljica Jelena Balent će tijekom koncertne stanke ugostiti Željka Mesara, Aleksandra Dragaša i Branka Kostelnika koji će komentirati glazbu koju slušamo, kao i same izvođače i scenu općenito.

05.10. u 20:00 sati Svemir i The Chweger će otvoriti 2. MIMO sezonu, koncertom u dvorani Gorgona u MSU-i, uz izravni prijenos na Prvom programu Hrvatskog radija te video live streaming na nekoliko web stranica i glazbenih portala.

MIMO je u prvoj sezoni 2013. ugostio i široj javnosti predstavio: Ninu Romić, Olovni ples, Saru Renar, Chui, Rokambola, Marinadu, Lovely Quinces, Druyd, Ivana Vragolovića, Bonebomb, Irenu Žilić, Radost!, Surku, Bamwise, Luku Belanija i Spremište.

Gosti sugovornici bili su: Ante Perković, Aleksandar Dragaš, Dubravko Jagatić, Angelo Jurkas, Vladimir Horvat Horvi, Zoran Stajčić, Vedran Meniga, Ilko Čulić, Irena Družinić aka Derza Fanistori, Maja Žarković, Nenad Borovčak i Marko Kalčić.

Venue

MSU – Dvorana Gorgona
Zagreb, Hrvatska + Google Map