Loading Events
  • This event has passed.

Poeziju će pisati svi – Miloš Zubac i Ivan Škrabe na poetsko glazbenoj večer u Vinylu

29 studeni, 2018Poetsko glazbena večer ‘Poeziju će pisati svi’ održati će se u srijedu 28. studenog u Vinylu od 20:30 sati. U goste dolazi cijenjeni novosadski književnik, kantautor i glazbenik Miloš Zubac koji će zajedno sa zagrebačkim kantautorom Ivanom Škrabeom izvoditi svoje pjesme uz gitaru.

  • 94
    Shares
Miloš Zubac i Ivan Škrabe na poetsko glazbenoj večer u Vinylu

Miloš Zubac je književnik, kantautor i glazbenik iz Novog Sada. Školovao se u rodnom gradu i doktorirao na Katedri za srpsku književnost i jezik. Od početka stoljeća vodi glazbenu grupu Prkos Drumski. Po njegovoj zbirci pjesama “Poezika”, nazvan je istoimeni festival regionalne autorske glazbe. Jedan je od pokretača stanice za digitalnu humanistiku Kulturni Heroj.

Član je regionalnog muzičkog kolektiva Novi Odmetnici. Njegove stihove pjevali su razni kantautori i sastavi. Prvi je dobitnik nagrade Strune od svetla, za “poseban doprinos afirmaciji pesničke reči u rok i bluz muzici”. Prvi je dobitnik Instelove nagrade za poeziju, koju je podijelio s Duškom Trifunovićem. Oženjen je Draganom, zajedno imaju dvijee kćerke, Milenu i Mej.

Ivan Škrabe je „pjesnik među glazbenicima i neupitno jedinstvena pojava na domaćoj glazbenoj sceni“ (T.Đudajek). U proljeće 2018. objavljuje prvi studijski album „Dodirom slobode“ u izdanju Mast Produkcije. O Škrabeu piše britanski publicist Eddie Cooney (kolumna „Continental Drift“, najprodavaniji britanski eklektični glazbeni magazin„Rock’n’Reel“). Jedan je od aktera dokumentarnog filma „Music Is A Universal Language“ te se pojavljuje u „Rezervnoj kulturi“, muzičkoj kronici Miloša Zubca.

  • 94
    Shares

Details

Date:
29 studeni, 2018
Time:
21:00 - 23:30
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Vinyl
Bogovićeva 3
Zagreb, Hrvatska
  • 94
    Shares