Loading Events
  • This event has passed.

Pogledajte grupu Klaxons uživo za 1 euro

7 svibanj, 2011Mariborski Žur dovodi britansku grupu Klaxons, a cijena ulaznice je uistinu simbolična.

Žur s razlogom

U subotu, 7. svibnja, s početkom u 17 sati Glavni trg u Mariboru dočekuje 9. Žur s razlogom. Ovogodišnji mariborski Žur će biti u festivalskom formatu: uz pionire britanske rock ‘n’ rave scene, grupu Klaxons, nastupaju još talijanski Low Frequency Club i tri slovenske grupe – Gutti sa svojim melodičnim rockom, Qualiass & Yanoosh će zavoditi publiku fuzijom elektronskih zvukova, a koroški Zircus će zasvirati instrumentime kao što su didgeridoo i djembe.

Londonski indie rock band Klaxons na scenu je pljusnuo kao dio britanskog nu rave vala koji je promiješao gitarski izričaj s hipijevskom opuštenošću i rejverskom energijom 90ih godina. Grupa je široj publici poznata po obnovi plesnog klasika “Not over yet”, dok se unutar žanra ističu singlovi “Magick” i “Golden skans”. Zadnji je proizvod benda prošlogodišnji album “Surfing the void” na kojem je predstavljen MTV hit “Echoes”.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VFUIYbDUHbM[/youtube]

U sveučilišnom gradu i budućoj kulturnoj prijestolnici Europe, 9. Žur nastavlja širiti već dobro poznatu priču o osvješćivanju mladih oko problematike nasilja.

Svi posjetitelji će moći na ulazu na Žur kupiti ulaznica za 1 euro. Sva prikupljena sredstva opet idu društvu Beli obroč Slovenije, koje pomaže žrtvama nasilja i kaznenih djela.

Details

Date:
7 svibanj, 2011
Cost:
1kn
Event Categories:
, ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Glavni trg
Maribor, Slovenia + Google Map