Loading Events
  • This event has passed.

‘Ponovno ujedinjenje dviju Koreja’ (pretpremijerno) u Gavelli

21 rujan, 2017U četvrtak, 21. rujna pretpremijerno, a u petak, 22. rujna u premijerno, u GDK Gavella u Zagrebu, od 19. 30 h igra ‘Ponovno ujedinjenje dviju Koreja’, u režiji Paola Magellija, a prema tekstu Joël Pommerata.

'Ponovno ujedinjenje dviju Koreja' (Foto: Ines Stipetić)
‘Ponovno ujedinjenje dviju Koreja’ (Foto: Ines Stipetić)

“Ponovno ujedinjenje dviju Koreja” Joëla Pommerata, duhovit je i poetičan scenski predložak, ponuđen izvođačima s nježnošću i razumijevanjem glumca koji piše za glumce. Paolo Magelli pritom je redatelj koji ovakve, formom raspršene tekstove, svojim redateljskim postupkom vješto okuplja i zbija, znajući im istaknuti dramatičnost i ludičnost. Pommeratovo je pismo “gorko-slatko”, ali francuski autor kao da se uz osmijeh poigrava s melodramatičnom matricom, ne izrugujući joj se, nego ju inventivno preispitujući.

 

U prijevodu Vande Mikšić, nedavne dobitnice Nagrade Iso Velikanović za prevoditeljski rad na Georgesu Perecu, “Ponovno ujedinjenje dviju Koreja” sugerira predstavu – “pohvalu ljubavi”, zaigranu i otvorenu za emotivan susret s gledateljem.

 

Glavne uloge tumače Ksenija Pajić, Jelena Miholjević, Barbara Nola i Nataša Janjić. Sljedeće izvedbe su 23., 25. i 30. rujna te 6., i 7. listopada , a redovna cijena ulaznica je 50-70 kn.

Details

Start:
21 rujan, 2017 u 19:30
End:
22 rujan, 2017 u 23:00
Cost:
Kn50 – Kn70
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , ,

Venue

Kazalište Gavella
Zagreb, + Google Map