Loading Events
  • This event has passed.

Posljednje zagrijavanje za ZEZ Festival uz moskovski avangardni sastav Brom

25 veljača, 2019Posljednje warm-up izdanje ZEZ Festivala 2019. ugostit će jedan od najboljih ruskih sastava pa tako u ponedjeljak, 25. veljače u KSET dolazi Brom.

  • 4
    Shares
Brom u KSET-u

Moskovski Brom je ubojit omjer slobodne improvizacije, jazza i punka – koncentrirani i gusti avant-jazz s nemilosrdnom ritam sekcijom i uhoparajućim saksofonom.

Brom postoji više od 10 godina, a nastao je kao otpor protiv ustajale konformističke naravi tadašnje glazbene scene u Moskvi. Od svog osnutka, Brom eksperimentira s različitim glazbenim izričajima, konstantno unoseći nove elemente u svoj zvuk. Promijenili su nekoliko postava i svaka od njih imala je svoj specifičan zvuk, no ono što nikad nisu mijenjali je ogromna količina energije u nastupu.

Posljednji album “Sunstroke” je dosad najveći i najbeskompromisniji eksperimentalni korak za Brom ili, kako je to free jazz velikan Mats Gustafsson rekao, “One of the most amazing mixes of musical elements I have heard in a long freakin’ time. This music kicks serious ass.”

“Sunstroke” je snimio trio Dmitry Lapshin (bas), Anton Ponomarev (saksofon) i Yaroslav Kurilo (bubnjevi), no ubrzo nakon izdavanja pridružuje im se elektronički čarobnjak Felix Mikensky.

U spomenutoj postavi svirat će u KSET-u i pokazati zašto su jedni od najpoznatijih avangardnih umjetnika Moskve.

Karte su u pretprodaji u Dirty Old Empireu i KSET-u po cijeni od 30 kn dok će na dan koncerta cijena iznositi 45 kn.

  • 4
    Shares

Details

Date:
25 veljača, 2019
Time:
21:00 - 23:30
Cost:
30kn – 45kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Kset
Zagreb,
  • 4
    Shares