Loading Events
  • This event has passed.

‘Postkapitalizam za početnike’ u Teatru ITD

15 listopad, 2013Ganz je rekao svoje Doviđenja!, ne i Zbogom! pa stoga slijedi i radionica Martina Schicka ‘Spektakularni gledatelj (praktična radionica za i o publici)’.

Radionica 'Spektakularni gledatelj'

O čemu se zapravo radi? Sve više i više umjetnika zauzeto je aktiviranjem publike ili pričanjem o istoj. Stvaratelji i gledatelji postavili su se u čudan odnos. Ova radionica, umjetnicima i publici namjerava ponuditi prostor koji se bavi individualnom i kolektivnom inteligencijom. Najavljuje li sad ovaj tekst temu ove radionice? Jeste li ikada pogledali neku izvedbu/događaj zbog onoga o čemu govori? Zašto uopće dolazite na ovu radionicu? Želite li doći na predstavu? A na radionicu? Dođite 16. listopada u Polukružnu &TD-a, ulaz je besplatan! Početak je u 17. 30 sati.

Predstava autora Martina Schicka “HALFBREADTECHNIQUE-postkapitalizam za početnike” održat će se 15. listopada u &TD-u. Početak je u 20 sati, a ulaz je besplatan.

Martin Shick

“Sreća je jedina stvar koja se udvostručuje kada se dijeli“ rekao je Albert Schweitzer. Rad švicarskog izvođača i koreografa Martina Schicka temelji se na ovoj pretpostavci te zamagljuje granice između pozornice i stvarnoga života.HALFBREADTECHNIQUE na iznenađujuće se jednostavan, ali originalan način bavi nepravdom u svijetu. Schick pita: zašto zadržati sve za sebe kada toga ima dovoljno da se može dijeliti? Njegov je odgovor pružiti mnogim drugim umjetnicima – plesačima iz zemalja potresenih ekonomskom krizom – priliku da predstave sebe i svoj rad na njegovoj pozornici. U Zagrebu će jedan hrvatski plesač predstaviti svoj talent uz Martina Schicka. Njegova nam uzbudljiva predstava mnogo govori o umjetnosti preživljavanja kao umjetnika i kao čovjeka u našem društvu kojime vlada novac. Ovaj inteligentan i ugodan uvod u post-kapitalizam à la Schick publici nudi materijal za razmišljanje.

CULTURESCAPES U STUDENTSKOM CENTRU, plesna predstava u suradnji s Festivalom CULTURESCAPES BALKAN 2013. i Swiss Arts Councilom Prohelvetia.

Details

Start:
15 listopad, 2013
End:
16 listopad, 2013
Cost:
-
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Teatar ITD
Zagreb, Hrvatska + Google Map