Loading Events
  • This event has passed.

Povratak festivala Lastovo – Otok glazbe

1 kolovoz, 2017Od 1. do 4. kolovoza 2017. vraća se glazbeni festival na otok Lastovo koji će se odvijati u uvali Sv. Mihovila poznatijom pod nazivom uvala Mihajla.

Lastovo - Otoko glazbe
Lastovo – Otoko glazbe

Lastovo – otok glazbe ugostit će osam izvođača koji će nastupati tijekom četiri koncertne večeri. Namjera organizatora je oživjeti nekadašnji glazbeni duh festivala, sa njegovih samih početaka počevši od 2000. kada je lastovsku glazbenu priču započeo Kolja Petrović. Iako se festival Lastovo otok glazbe dugo smatrao i nazivao jazz manifestacijom, jer je kao takav počeo te 2000. godine uz sudjelovanje Boška Petrovića i ostalih poznatih jazz glazbenika, na njemu su kroz godine sudjelovali međunarodni glazbenici različitih glazbenih usmjerenja.

 

Tako će prva večer biti održana u čast Bošku Petroviću gostujućom večeri Max Klub Jazz Festivala iz Velenja. Nastupit će Jure Pukl Group kojeg čine Jure Pukl – saksofon, Jani Moder – gitara, Robert Jukič – kontrabas, Kristijan Krajnčan – bubnjevi i gošća Melissa Aldana – saksofon te Vid Jamnik Trio kojeg čine Vid Jamnik – vibrafon, Nikola Matošič – kontrabas, Gašper Bertoncelj – bubanj uz gošću Ajdu Stinu Turek.

 

Drugu večer festivala zagrijat će dobro poznati The Beat Fleet aka T.B.F. i swing-ska-punkeri Justin’s Johnson iz Splita. Nakon splitske slijedi slovensko-zagorska večer uz legendarni Lačni Franz sa Zoranom Predinom na čelu te zagorski Fighting Fish sa nizom obrada glazbenih hitova različitih glazbenih pravaca od soula, funka, rocka, reggaea, bluesa, jazza …

 

Festival završava 4. kolovoza sa zvukovima salse i latin jazza grupe Cubismo, a kao poslasticu za kraj LASTOVO – OTOK GLAZBE 2017 bira elektro – akustične note Detoura.

 

Osim atraktivne lokacije tik uz more, omiljene uvale Mihajla udaljene tek 1 km od centra otoka, četiri dana najbolje ljetne zabave uz zvučna imena regionalne i hrvatske glazbene scene u periodu od 1. do 4. kolovoza, lastovsku su pozornicu vratile u sam vrh najzanimljivijih glazbenih događanja na Jadranu.

 

“Ovog ljeta, nakon dvije godine stanke, namjera nam je oživjeti nekadašnji glazbeni duh festivala sa njegovih samih početaka, počevši od 2000. kada je lastovsku glazbenu priču započeo Kolja Petrović. Ideja je u budućnosti nastaviti održavati festival s izrazitim naglaskom na kvalitetni glazbeni program koji će uključivati izvođače različitih glazbenih stilova. Očekujemo da će publika ove godine, kao i do sada, podržati Lastovo – Otok Glazbe te posjećenošću potvrditi važnost nastavka održavanja već poznate tradicije.” izjavio je umjetnički direktor festivala Marko Kolšek.

 

Lastovo – Otok Glazbe glazbeni je događaj dugogodišnje tradicije koji na jednom mjestu spoja nezaboravnu ljetnu priču i višednevni bijeg iz urbane i radne sredine, a organizatori su se pobrinuli da dolazak svim posjetiteljima na otok Lastovo bude najbolja odluka ove godine, jer je osigurano slobodno kampiranje u uvali Mihajla u razdoblju od 30. srpnja do 6. kolovoza.

 

Festivalska ulaznica po cijeni od 200,00 kn za sva četiri dana festivala može se kupiti preko online servisa Eventim.hr, dok se dnevne ulaznice po cijeni od 80,00 kn mogu pronaći na licu mjesta.

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Details

Start:
1 kolovoz, 2017
End:
4 kolovoz, 2017
Cost:
Kn80 – Kn200
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , , , , ,

Venue

Uvala Sv. Mihovila
Lastovo, Hrvatska + Google Map