Loading Events
  • This event has passed.

Povratak ‘nečastivih’ – Božićna čarolija Gregoriana u Zagrebu i Opatiji

19 prosinac, 2011Njemačko-engleska glazbena skupina, poznata po specifičnom stilu obrada modernih pop i rock skladbi u duhu starih gregorijanskih korala vraća se u Hrvatsku kako bi održala dva božićna nastupa.

Gregorian (RDD)

Prvi božićnji koncert Gregoriana najavljen je za 19. prosinca u zagrebačkom kazalištu Kerempuh , a 23. prosinca u Opatiji u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner.

“Ovo će biti intimniji koncert, uz manje vatre i lasera. Više ćemo se usredotočiti na glazbu i osjećaj koji nam donose božićni blagdani. Za mene će to biti sasvim drukčiji nastup, jer sam dio grupe i sviram nekoliko različitih instrumenata” – otkriva Amelia Brightman iz Gregoriana koja zajedno s ostalim članovima grupe svima želi sretan Božić i vesele blagdane.

Amelia Brightman vrhunski je ženski vokal i sestra poznatije Sarah Brightman, a zapjevat će uz osam standardnih muških vokala Gregoriana u intimnom kazališnom ugođaju Kerempuha, što će također učiniti ovaj koncert uistinu posebnim i drukčijim.

Blagdansko ozračje obogatit  će svojim prigodnim repertoarom na kojem su među ostalima i pjesme: Silent night, Child in a Manger, Ave Maria, The Rose, In The Morning, Heaven, Moment of Peace, Noel Nouvolet, Hymn…

Raspjevani Gregoriani u Zagrebu će nastupiti samo tjedan dana prije Božića, a blagdane će, kažu, provesti sa svojim obiteljima i uživati u svim čarima koje nam ti dani u godini pružaju. Amelia otkriva kako joj je od svih pjesama iz raskošnog božićnog repertoara najdraža “Merry Little Christmas” u izvedbi slavne Judy Garland.

Grupa Gregorian već je nekoliko puta gostovala u Hrvatskoj i svaki je put iznova oduševila svoje brojne obožavatelje. Sada će se ti glazbenici svjetskoga glasa publici predstaviti u potpuno novom, božićnom izdanju.

Jedna od endemskih zanimljivosti vezanih uz Gregorian i Hrvatsku je da ova grupa svaki put kad dođe u našu zemlju podigne prašinu u određenim crkvenim redovima, a neki se ne ustručavaju njihovu glazbu nazivati sotonskom. “Dragi Bože…”, jedini je komentar naše redakcije.

Saznajte više:

Što su Gregorian Bogu skrivili?

Tko je dosadniji: Crkva, Sotona ili mediji?

Venue

Kazalište Kerempuh, Kristalana dvorana hotela Kvarner
Zagreb, Opatija, + Google Map