Loading Events
  • This event has passed.

Powerwolf u Tvornici kulture

10 veljača, 2016Sve popularniji njemački heavy power metalci Powerwolf, nakon hrvatskog premijernog nastupa 2012. godine na Metalfestu u Zadru, u srijedu 10. veljače stižu i u Zagreb, u Tvornicu Kulture.

Powerwolf
Powerwolf

Powerwolf dolaze u sklopu europske turneje kojom promoviraju svoj novoizašli, šesti studijski album „Blessed & Possessed“ koji je objavljen u srpnju 2015. godine za prestižnu metal diskografsku kuću Napalm Records.

 

Petorku Powerwolf su 2003. godine osnovali braća Charles and Matthew Greywolf. U počecima benda, braća Greywolf su bili na godišnjem odmoru u Rumunjskoj gdje su upoznali Attilu Dorna koji je studirao operno pjevanje na glazbenoj akademiji u Bukureštu. Attila se ubrzo preselio u Njemačku te postao frontmen benda. Attila gaji veliko zanimanje prema legendma o rumunjskom vukodlaku i vampirima što je i glavna tema većina njihovih pjesama pa tako i njihovog albuma prvijenca „Return In Bloodred“ iz 2005. godine.

 

Powerwolf karektiziraju mračne teme, tako glazbeno kao i lirički pa i sam image kojeg je dio i corpse paint. Njihova glazba bi se mogla opisati kao power metal sa elemtima gothic metala, no zbog svoje melodičnosti i himničnosti je publici prihvatljiva na prvo slušanje što je i razlog njihovog naglog uspjeha na metal sceni gdje su sve popularniji. Pored tema u kojima se susreću sa vukodlacima i vampirima, Powerwolf obrađuju i mračne religijske priče.

 

Početak koncerta je najavljen u 20:00 sati. Cijena ulaznica na www.eventim.hr: 150 kn.

Details

Date:
10 veljača, 2016
Time:
21:00 - 23:55
Cost:
Kn150
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Tvornica kulture
Zagreb, Hrvatska + Google Map